Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015 20:43

Μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μια σειρά ευφάνταστες και διασκεδαστικές εκδηλώσεις διοργανώνει στο λιμάνι της Καλαμάτας αυτή την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μιλώντας στη σχετική συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο πρόεδρος του Ταμείου Χάρης Βγενής κάλεσε καταρχάς όλους τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες να εκμεταλλευτούν ιδιαίτερα τον καλό καιρό και να περάσουν γιορτινές στιγμές δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας τον καφέ και το φαγητό τους στα παραλιακά καταστήματα της Καλαμάτας. Η Παραλία είναι ένα πολύ ζωντανό κομμάτι της πόλης, τόνισε - κάνοντας μάλιστα και ιδιαίτερη μνεία στον πρωτότυπο εορταστικό στολισμό της οδού Ναυαρίνου, ο οποίος συζητιέται πολύ: Ενημέρωσε ότι υπεύθυνη για τον στολισμό των δέντρων είναι η Αννα Καλογεροπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, ενώ η κατασκευή αλλά και η τοποθέτηση των στολιδιών είναι έργο των υπαλλήλων Καθαριότητας του Ταμείου.

Οσον αφορά τις εκδηλώσεις της Κυριακής, ο κ. Βγενής ανέφερε καταρχάς τους συνεργαζόμενους συλλόγους και φορείς, ο καθένας από τους οποίους θα συνεισφέρει τη δική του δημιουργικότητα στα «Χριστούγεννα στο λιμάνι». Πρόκειται για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μάνης, την Ενωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Ιωνία», το Σύλλογο Τρίτεκνων Οικογενειών, τα συστήματα προσκόπων της Μεσσηνίας, τον Ιππικό Ομιλο, τον Σύλλογο Αθλητικής Αλιείας «Νηρέας» τους ναυτικούς πράκτορες της Καλαμάτας και την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Πελοποννήσου.

ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ!

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής έδωσε και μια μικρή γεύση των εκπλήξεων που περιμένουν μικρούς και μεγάλους την Κυριακή στο λιμάνι. Ανέφερε ότι μεταξύ άλλων θα λειτουργεί σιντριβάνι σοκολάτας, απ' όπου θα προσφέρονται στον κόσμο βαφλάκια και άλλα γλυκά. Ακόμη θα υπάρχουν πόνι που θα πηγαίνουν βόλτα τα παιδιά στο μόλο, λάντζες που θα κάνουν βαρκάδα τα πιτσιρίκια μέσα στο λιμάνι, λούνα-παρκ και παιχνίδια από τους προσκόπους... και πολλά ακόμη.

Ο πρόεδρος των τρίτεκνων οικογενειών της Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς είπε ότι ο σύλλογός τους θα φέρει ανθρώπους που θα βοηθούν και θα καθοδηγούν τα παιδιά για να φτιάξουν διάφορες κατασκευές, ενώ έχει επίσης προγραμματίσει και την αφήγηση παραμυθιών. Κάλεσε λοιπόν πρωτίστως τους τρίτεκνους αλλά και όλο τον κόσμο, να παρευρεθούν μαζικά την Κυριακή στο λιμάνι για να διασκεδάσουν μαζί με τα παιδιά τους στις εκδηλώσεις.

Εκπροσωπώντας τους Μικρασιάτες της Μεσσηνίας, η Φωτεινή Κοτσογλανίδη ενημέρωσε για τη γευστική συμμετοχή της ένωσης στην κυριακάτικη γιορτή του λιμανιού, λέγοντας ότι τα μέλη θα φτιάξουν και τα μοιράσουν τους παραδοσιακούς πλισέδες και τα πιταρέλια, οι οποίοι φτιάχνονται πάντα τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος, εκ μέρους των γυναικών της Μάνης η Αθηνά Ξανθάκη είπε ότι το Λιμενικό Ταμείο παραχωρεί στο σύλλογο για τη συγκεκριμένη μέρα δυο θαλάσσια ποδήλατα, ώστε τα μέλη του ντυμένοι Αγιοβασίληδες να συνεισφέρουν από θαλάσσης στο εορταστικό κλίμα της Κυριακής.

 

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Γιώργος Τσερεφός από τα Συστήματα Προσκόπων της Μεσσηνίας.