Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 21:33

22-24 Ιουλίου στην Καλαμάτα το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ - Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα

Παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα το πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ της Καλαμάτας, το οποίο θα γίνει από τις 22 ως και τις 24 Ιουλίου σε τρεις συναυλιακούς χώρους στην Καλαμάτα.
Οι συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ Καλαμάτας παρουσίασαν το φετινό πρόγραμμα με πολλή μουσική, συνεντεύξεις, διαδικτυακές συνδέσεις, φωτογραφίες και βίντεο από την περσινή διοργάνωση στο καφέ "Φλοράλ" στα Εξάρχεια.
Στην εορταστική ατμόσφαιρα συνέβαλε ο Alex Hobson με ένα jazzy dj set αλλά και ένα live jam session έκπληξη από τους μουσικούς που έπαιξαν πέρσι, αυτούς που θα εμφανιστούν φέτος και όχι μόνο, στο πάρτι που ακολούθησε.
To φετινό φεστιβάλ δίνει έμφαση σε Ελληνες νέους δημιουργούς οι οποίοι κινούνται στο χώρο της τζαζ και χρήζουν μιας ευρύτερης προβολής και επικοινωνίας με το κοινό.
Πρόκειται για καλλιτέχνες πιστούς στο προσωπικό τους αισθητικό όραμα που έχουν καταφέρει να αναδειχθούν διεθνώς στην απαιτητική σκηνή της τζαζ μουσικής. Το επίπεδο των μουσικών θα είναι και φέτος εξαιρετικά υψηλό και η δουλειά που θα παρουσιάσουν στο φεστιβάλ αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας και μελέτης της μουσικής και της αισθητικής τέχνης.
Οπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, η διοργάνωση φέτος είναι εξαιρετικά χαμηλού προϋπολογισμού αλλά πολύ υψηλού καλλιτεχνικού και οργανωτικού επιπέδου. Αυτό οφείλεται στο εθελοντικό έργο των ανθρώπων και επαγγελματιών της πόλης της Καλαμάτας -και όχι μόνο- που στηρίζουν τη διοργάνωση αλλά και στην εθελοντική συμμετοχή των μουσικών που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο φεστιβάλ.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.kalamatajazz.gr, info@kalamatajazz.gr, Κώστας Γιαξόγλου 6937-239492, Βασίλης Κουτίβας 6934-022165 και Λευτέρης Σταματελόπουλος 6973-505120.