Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 16:16

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει το «Smile»

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει το «Smile»

Μια σειρά εμφανίσεων θα κάνει η σοπράνο, πιανίστα και Μεσσηνιακής καταγωγής συνθέτρια πρωτοποριακής μουσικής Μαρίκα Κλαμπατσέα, με αφετηρία το art bar "Ρότα" αυτή την Παρασκευή, όπου θα παρουσιάσει την performance «Smile». Αφορμή για το έργο αυτό στάθηκε το... «χαμόγελο» του Charlie Chaplin, το ομώνυμο δηλαδή τραγούδι που έγραψε ο σπουδαίος κωμικός με το διφορούμενο πικρό χαμόγελο το 1936 για την ταινία «Μοντέρνοι καιροί» στην οποία και πρωταγωνιστούσε. 

Αυτοσχεδιάζοντας στη "Ρότα", η Μαρίκα Κλαμπατσέα θα ερμηνεύσει το «Smile», ανάμεσα σε μια σειρά από τραγούδια με έντονα τα στοιχεία της ροκ, καθώς και συνθέσεις της Κάτω Ιταλίας, blues, όπερα αλλά και την πικρή παρωδία. Παρωδώντας σε άριες, η καλλιτέχνις υπενθυμίζει πως στην παρωδία εμπεριέχεται και η τραγική πλευρά, ο πόνος που ακυρώνεται, αυτοαναιρείται, αυτοσαρκάζεται αλλά και αναπλάθεται εξισορροπώντας στο τέλος στην ένωση του κωμικού με το τραγικό στοιχείο.

Με μια φωνή που φτάνει στα άκρα, η ίδια θα αυτοσχεδιάσει στο πιάνο παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα συνθετών όπως Henry Purcell, Claudio Monteverdi, Giuseppe Verdi, Cole Porter, Kurt Weill, Georges Bizet, George Gerswhin Eric Satie ακόμα, τραγούδια που ερμήνευσαν φωνές όπως Billie Holiday, Judy Garland, Marilyn Monroe, Elvis Presley και Nat King Cole. Το πολυσύνθετο πρόγραμμα κορυφώνεται με το ιδιαίτερο «άγγιγμά» της σε κομμάτια όπως το "Total eclipse", που ερμήνευσε ο κόντρα τενόρος Klaus Nomi, και το "My little one" του Frankie Lane.

Στην οδό Σόλωνος 124, στα Εξάρχεια, τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Για κρατήσεις: 210 3801033.