Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 14:29

 Η «Κόμισσα της φάμπρικας» από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Γράφτηκε από την
 Η «Κόμισσα της φάμπρικας» από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Γέλιο και στιγμές χαράς αναμένεται να προσφέρει στο κοινό η νέα παράσταση του ΜΕΘ (Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο) από αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 9.30 μ.μ.. Πρόκειται για την «Κόμισσα της φάμπρικας», των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Το έργο θα παιχτεί έως και τις 12 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 5 Δεκεμβρίου). 

Αναλυτικά παίζουν οι: Γεωργία Λαζάρου, Μαρία Λαζάρου, Δημήτρης Ξυδέας, Λεωνίδας Βέλλης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Χρύσα Σιψά, Ολυμπία Βενιζελέα, Παναγιώτης Σπυρακόπουλος, Κώστας Κουτσουμπός, Νικόλαος Σιψάς, Ελένη Γιαννακοπούλου, Μαρία Λυκούση, Λίνος Δουλάμης, Παύλος Κλάδης, Βανέσσα Αδαμοπούλου,  Μαρία Θεοδωρακάκου, Λούλα Αναγνωστοπούλου.

Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια ήταν του Περικλή Αλμπάνη, βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Μύλη Παπαβασιλείου. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Την επιμέλεια φροντιστηρίου είχε η Λούλα Αναγνωστοπούλου. Φωτογραφίες έβγαλε ο Λεωνίδας Μακρής, τα φώτα φροντίζει ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Γιώργος Νικολόπουλος, τα ηλεκτρολογικά ο Γιώργος Παυλάκος.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Περικλής Αλμπάνης εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνησή του, για το ότι επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο ΜΕΘ, από όπου είχε ξεκινήσει τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Το ΜΕΘ, όπως είπε, του έδωσε μια σημαντική ώθηση στο ξεκίνημα. Το έργο γράφτηκε αρχικά για το θίασο του Νίκου Ρίζου και πρόκειται για μία κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων, που θα προσφέρει μία ουσιαστική βραδιά στο κοινό.

Ο Ανδρέας Ρεϊτζόπουλος συνέχισε λέγοντας πως 39 χρόνια μετά, το ΜΕΘ, από την ημέρα ίδρυσης του ως και σήμερα ανεβάζει έργα ανελλιπώς, κάθε χρόνο. Ευχαρίστησε τον κ. Αλμπάνη για το μεράκι και την αγάπη που μεταδίδει στη νέα γενιά ηθοποιών. 

Η Γεωργία Λαζάρου δήλωσε πως το έργο θίγει διάφορα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, με πολύ χιούμορ, ενώ ο Παύλος Κλάδης υπογράμμισε πόσο απαραίτητο είναι το γέλιο στη ζωή μας. Τέλος η Ολυμπία Βενιζελέα είπε πως η εμπειρία του να δουλεύει ένας ηθοποιός με τον Περικλή Αλμπάνη ως σκηνοθέτη, ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER