Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 08:01

“Η μικρή γοργόνα” από την Κυριακή στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (βίντεο)

“Η μικρή γοργόνα” από την Κυριακή στο  Θέατρο Νηπιαγωγείο (βίντεο)

“Η μικρή γοργόνα” ξεκινά αύριο Κυριακή στο Θέατρο Νηπιαγωγείο από την ομάδα "Re-Act", βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 12 μ. (και καθημερινές για σχολεία), στην οδό Λεΐκων 24 στην Καλαμάτα.

Η επιμέλεια του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Καλλιρρόης Βελέντζα, παίζουν οι: Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης, όλους τους ρόλους. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Κατερίνας Μηλιαρέση, ο ήχος και τα φώτα της "Re-Act". Η τιμή των εισιτηρίων είναι για τους ενήλικες 7 ευρώ, για τα παιδιά 5 ευρώ. Για κρατήσεις: 6948-930181. 

Η μικρή γοργόνα, παρά τον αυστηρό νόμο του βυθού ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας και σώζει από βέβαιο πνιγμό τον πρίγκιπα της, τον οποίο ερωτεύεται. Τι θυσίες μπορεί να κάνει για εκείνον; Ενας ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη.

Η Καλλιρόη Βελέντζα στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες είπε πως πρόκειται για ένα κλασικό παραμύθι, το οποίο μιλά για την αγάπη που σπάει όλους τους νόμους και γίνεται κινητήριος δύναμη για πολλές θυσίες. Το τέλος, θα είναι το τέλος που έχει το αληθινό παραμύθι, λυτρωτικό και … θρεπτικό για την ψυχή. 

Ο Απόστολος Μεσσανάκης συνέχισε λέγοντας πως το παιδικό θέατρο πρέπει να προσεγγίζεται με απόλυτο σεβασμό, γιατί τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές. "Το παιδικό θέατρο οξύνει την κρίση, καλλιεργεί την αισθητική στα παιδιά, στόχος μας είναι να υπάρχει μία θεατρική παράσταση για παιδιά όλο το χρόνο στο "Νηπιαγωγείο"" τόνισε κλείνοντας.

Γ.Σαρ.