Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 16:39

Σημαντική διάκριση για την Καλαματιανή Βίκη Κοσμοπούλου

Γράφτηκε από την
Σημαντική διάκριση για την Καλαματιανή Βίκη Κοσμοπούλου

Η Καλαματιανή Βίκη Κοσμοπούλου διακρίθηκε με διήγημά της στο διαγωνισμό «200 χρόνια τώρα…» που έγινε με αφορμή την επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση από τις Εκδόσεις “Μεταίχμιο” και τη διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό “Βook press”.

Από τις 25 Ιουλίου έως τις 15 Νοεμβρίου κατατέθηκαν συνολικά 161 πρωτότυπα διηγήματα που κινούνταν στο ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης ή αγγίζουν πλευρές της σύγχρονης πραγματικότητας, με κοινό σημείο αναφοράς όλων την εθνική παλιγγενεσία. Η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 10 διηγήματα με γνώμονα τη γλωσσική και λογοτεχνική αρτιότητά τους και την πρωτοτυπία θέματος και αφήγησης.
Οι 10 νικητές του διαγωνισμού με αλφαβητική κατάταξη είναι οι:Κυριάκος Αλέξιος Εφραίμ Γατουρτζίδης «Μόνο για δύο λόγους», Γιάννης Δενδρινός «Πρόσωπα», Μανώλια Κίτσου «45 τόνοι καφέ», Βίκυ Κοσμοπούλου «Γράμμα στη μάνα», Νόνικα Κωνσταντουδάκη «Πώς φεύγουν τα κοράκια», Αννα Μικροπούλου «Ντροπολιτσά», Νικόλαος Μπισμπιγιάννης «Η ώρα ήλθεν», Γιάννης Νικολούδης «Κάτω στον δρόμο»   , Μαριτίνα Πάσσαρη «Επέτειοι/Αισθάνομαι ένα βάρος», Ειρήνη Σκούρα «Πιάτσα ΗΣΑΠ».
Τα βραβευμένα διηγήματα θα δημοσιευθούν στη διαδικτυακή πύλη “Book press” και θα κυκλοφορήσουν από τo “Mεταίχμιο” σε ψηφιακή μορφή (ebook) στις 22 Απριλίου. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της “Book press” Κώστας Αγοραστός, ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο ιστορικός Θάνος Μ. Βερέμης, ο συγγραφέας και διευθυντής της “Book press” Κώστας Β. Κατσουλάρης και η σύμβουλος ελληνικής πεζογραφίας στις Εκδόσεις “Μεταίχμιο” Ελένη Μπούρα.


NEWSLETTER