Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 13:55

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά το άνοιγμα του θερινού σινεμά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά το άνοιγμα του θερινού σινεμά στην Καλαμάτα

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ανοίξει φέτος το θερινό σινεμά της Καλαμάτας, στο χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Την περασμένη χρονιά η καλοκαιρινή εκδοχή του Cine Center υποδέχτηκε τους σινεφίλ στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο φέτος οι προβολές ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη από το Μάιο, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Δεδομένου πως ο χειμερινός κινηματογράφος της πόλης παραμένει ανενεργός από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας, και πως ο ανοιχτός χώρος του θερινού σινεμά παρέχει καθαρό αέρα και φυσικά αποστάσεις, υπάρχει αισιοδοξία ότι σημαντικές ταινίες που έχουν μείνει στο «συρτάρι» τον τελευταίο χρόνο, εντέλει θα προβληθούν το φετινό καλοκαίρι, βάζοντας εκ νέου στην πολιτιστική ατζέντα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ένα είδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας που έλειψε σε πολλούς συμπολίτες μας. Οπως είχε πει άλλωστε ο Steven Spielberg σε πρόσφατη συνέντευξη του, «τα σινεμά έχουν ακόμα πολύ μέλλον», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι θεατές θα επιστρέψουν στις αίθουσες μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. «Σε έναν κινηματογράφο, παρακολουθείτε ταινίες με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας, αλλά και με τη συντροφιά ξένων. Αυτή είναι η μαγεία που βιώνουμε όταν βγαίνουμε για να δούμε μια ταινία ή μια παράσταση ή μια συναυλία ή έναν κωμικό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο «Empire» ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης. «Δεν ξέρουμε ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κάθονται γύρω μας, αλλά όταν η εμπειρία μάς κάνει να γελάμε ή να κλαίμε ή να χειροκροτούμε ή να σκεφτόμαστε, και μετά ανάβουν τα φώτα και σηκωνόμαστε από τις θέσεις μας, οι άνθρωποι με τους οποίους κατευθυνόμαστε έξω στον πραγματικό κόσμο δεν είναι πια εντελώς ξένοι» είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων.

ΜΟΥΛΑΣ: ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

«Το ιδανικό σενάριο είναι το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων στα τέλη Μαΐου. Την συγκεκριμένη εποχή ο καιρός θα είναι κατάλληλος για προβολές τις βραδινές ώρες, ενώ και η αυξημένη θερμοκρασία θα αποτελέσει όπως και πέρυσι το κλειδί για το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού και θεάματος. Σίγουρα θα επιθυμούσαμε το άνοιγμα να γίνει ακόμα νωρίτερα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι σε ένα μήνα από τώρα οι εξελίξεις σχετικά με την πανδημία. Παράλληλα, ο τελευταίος μήνας της άνοιξης έχει αποδείξει πως επιφυλάσσει κάποιες βροχές, γεγονός που δεν βοηθάει το χώρο μας» ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος προγραμματισμού για το Cine Center Καλαμάτας, Βασίλης Μουλάς, επισημαίνοντας πως στις 20 με 25 Μαΐου μπορεί ίσως να δοθεί το πράσινο φως ώστε το θερινό σινεμά της Καλαμάτας να ανοίξει.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ 2020 ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

«Μπορεί πέρυσι ο χώρος να ήταν για πάνω από τέσσερις μήνες ανοιχτός, ωστόσο η εισπρακτική κίνηση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, δεδομένου πως λόγω της πανδημίας δεν παρουσιάστηκαν τα blockbuster που θα θέλαμε. Φέτος έχουμε κάποια καλά σημάδια, ιδίως από την Αμερική. Αν δεν έχεις καλές ταινίες, δύσκολα θα μπει ο κόσμος στη διαδικασία να πληρώσει κάποιο εισιτήριο. Ναι μεν θα έρθει μια δυο φορές για να ξεφύγει από την καθημερινότητά του, όμως για να τον κρατήσεις πρέπει να έχεις και καλό περιεχόμενο» τόνισε ο κ. Μουλάς, επισημαίνοντας πως αναμένονται για τις νεαρές ηλικίες ταινίες από τη Marvel και τη Warner. «To “The Suicide Squad 2” του Τζέιμς Γκαν το οποίο αναμένεται τον Αύγουστο είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, ενώ αναμένουμε σημαντικές ταινίες για μεγαλύτερους σινεφίλ όπως το “Top Gun” του Τζόζεφ Κοζίνσκι καθώς και το “Fast & Furious 9” του Τζάστιν Λιν. Παράλληλα, θα δούμε κάποιες ταινίες που πήραν νέα παράταση και θα προβληθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων από τον Οκτώβριο του 2021 στον χειμερινό κινηματογράφο, με κύριο παράδειγμα το “No Time to Die” του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα» σημείωσε, προσθέτοντας πως θα προβληθούν ακόμα και κάποιες οσκαρικές ταινίες, που παρότι έχουν περάσει οι πρεμιέρες τους, ο κόσμος τις περιμένει με ανυπομονησία. «Σε άλλες χώρες όπου οι κινηματογράφοι έχουν ανοίξει ήδη η προσέλευση είναι μεγάλη, αποδεικνύοντας πόσο είχε λείψει αυτό το είδος διασκέδασης» κατέληξε.


NEWSLETTER