Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 22:06

Το Κάστρο Μεθώνης υποψήφιο για διεθνή διάκριση

Γράφτηκε από την
Το Κάστρο Μεθώνης υποψήφιο για διεθνή διάκριση

 

Υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Κάστρου Μεθώνης στο WMF - World’s Monument Fund για τη διάκριση “2022 World Monuments Watch”.

Μετά από πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία, κατά την οποία προσέφεραν εθελοντική εργασία πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου Φίλων, το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε.

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ειδικοί σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, επαγγελματιών και εκπροσώπων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2022.

Ο φάκελος που υποβλήθηκε αποτελείται από το κείμενο της αίτησης (4.000 λέξεις), 13 φακέλους με συμπληρωματικές πληροφορίες (350 σελίδες), 11 βίντεο και 72 φωτογραφίες (από τις 700 περίπου που έστειλαν τα μέλη και όχι μόνο).

Παρελήφθησαν επίσης 24 επιστολές υποστήριξης της υποψηφιότητας του Κάστρου από τον π. πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, π. υπουργούς, όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδρύματα, στελέχη με πολυετή θητεία σε έργα αποκατάστασης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων, φορείς και πανεπιστημιακούς (ακαδημαϊκό και καθηγητές).


NEWSLETTER