Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 19:25

«Η θέση μου - Ιστορίες καθημερινής εφηβείας» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Η θέση μου - Ιστορίες καθημερινής εφηβείας» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας (βίντεο)

Η νεανική παράσταση «Η θέση μου. Ιστορίες καθημερινής εφηβείας» ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και την εφηβική ομάδα της, στις 2 και 3 Ιουλίου, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κάστρο Καλαμάτας στις 9 μ.μ., σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Πειραματικής, η πρόεδρος Λέττα Πετρουλάκη κάλεσε όλους, μικρούς και μεγάλους σε αυτή την πρωτότυπη και καινοτόμα παράσταση. “Είναι ένα έργο όπου τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές και δημιουργοί” εξήγησε και ευχαρίστησε επιπλέον τη διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Μαρία Κρόμπα.
Η σκηνοθέτις Γιώλικας Πουλοπούλου είναι εκείνη που είχε την αρχική ιδέα. Οπως είπε, “Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τους εφήβους περισσότερο στα σοβαρά”. Εκανε ακόμη γνωστό ότι ο τρόπος που θα “δει” το κοινό τα μηνύματα της παράστασης, θα είναι πρωτότυπος και διασκεδαστικός, μέσα από ένα τηλεπαιχνίδι! Ευχαρίστηκε τέλος τους: Νίκο Τζαβάρα, Γιώργο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Σταθόπουλο.
Ο Νικόλας Μαρινόπουλος μίλησε για τη φάση της προετοιμασίας και των προβών: “Περάσαμε όλοι πολύ ωραία, όλοι ανοιχτήκαμε και όλοι είχαμε κατι κοινό να μοιραστούμε” σημείωσε. Ο Γιώργος Μούντανος - Ρόκας υπογράμμισε πως: “Δουλέψαμε πολύ σκληρά και πιστεύουμε πραγματικά αυτά που λέμε μέσα στο κείμενο”. Η Σοφία Κατσιρέα είπε πως ήταν πολύ συγκινητικό το ότι είδε κατεγγραμμένες τις εμπειρίες τις δικές της και των συνομιλήκων της, σε ένα θεατρικό κείμενο.
Η Φένια Εξακουστίδου - α’ αντιπρόεδρος - δήλωσε χαρούμενη με τις δηλώσεις των ηθοποιών γιατί έγινε έτσι σαφές πως: “Μέσα από την ψυχαγωγία, ειπώνονται πολύ σοβαρα πράγματα που μας αφοριούν όλους”.
Πρόκειται για ένα έργο, η σύλληψη του οποίου είναι της Γιώλικας Πουλοπούλου και έγινε σε συνεργασία με τους εφήβους που ζωντανεύουν το κείμενο επί σκηνής. Η παράσταση απευθύνεται στους εφήβους, στους γονείς τους, τους δασκάλους τους, τον κοινωνικό περίγυρο, όλους όσους ασχολούνται με τους νέους, τα παιδιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία της Γιώλικας Πουλοπούλου, μουσική του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου, σκηνικά και κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Παίρνουν μέρος 17 έφηβοι.
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Χρήστος Αλεφαντζής, Δημήτρης Γκόνης, Μυρτώ Ζόμπολα, Κατερίνα Κασσάκου, Μιχάλης Κατσαρέας, Σοφία Κατσιρέα, Δημήτρης Κεχαγιάς, Τόνια Κυριαζή, Νικόλας Μαρινόπουλος, Μυρτώ Μασουρίδη, Γιώργος Μούντανος, Χρήστος Σπύρης, Μαριλία Τσαούση, Παναγιώτης Τσίμπουρης, Παύλος Χριστόπουλος.
Για την είσοδο στην παράσταση θα υπάρχει κουπόνι στήριξης.


NEWSLETTER