Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 08:10

Το «Διάζωμα» χτίζει συνέργειες

Γράφτηκε από την
Το «Διάζωμα»  χτίζει συνέργειες

Το «Διάζωμα» έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον αγώνα του να διασώσει και να προωθήσει τον αρχαιολογικό πλούτο της Ελλάδας. Με το σύνθημα «Χτίζουμε τις συνέργειες», πραγματοποίησε τη 2η Συνάντηση με τα εταιρικά του μέλη, που αποτελούν τον ανθό των επιχειρήσεων της χώρας μας, όπως τις χαρακτήρισε ο πρόεδρος Σταύρος Μπένος.

Δεκάδες εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων του βιομηχανικού, εμπορικού και τραπεζικού τομέα, αλλά και μορφωτικών ιδρυμάτων, βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Costa Navarino και παρουσίασαν τη δική τους συμμετοχή στη γνωστή εξαιρετική προσπάθεια που επί σειρά ετών έχει αναλάβει ο Στ. Μπένος με τους κορυφαίους επιστήμονες που τον στηρίζουν στην ανάδειξη των αρχαιολογικών μας θησαυρών.

Τα Αρχαιολογικά Πάρκα και οι Πολιτιστικές Διαδρομές είναι οι νέοι στόχοι που επιδιώκει να αναπτύξει το «Διάζωμα» σε όλες τις Περιφέρειες, με την ενεργό στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων. Και η στήριξη αυτή είναι που δίνει στο «Διάζωμα» τη δυνατότητα να μην παίρνει χρήματα από το κράτος, ούτε από κοινοτικά προγράμματα.

                                             

Οπως φάνηκε από τις εισηγήσεις των επιχειρηματικών εκπροσώπων, αποτελεί μια λεωφόρο για συνέργειες που έχει ανάγκη ο τόπος και σύμφωνα με όσα είπε στο καλωσόρισμά του ο εμπνευστής και πρόεδρος του «Διαζώματος» Στ. Μπένος, χρειάζεται κοινωνική συμμετοχή για τα μνημεία και από αυτή δεν μπορεί να λείπει η επιχειρηματική κοινότητα. Κάνοντας, μάλιστα, αυτοκριτική μίλησε για το παρελθόν που και ο ίδιος καθώς και πολλοί άλλοι είχαν δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα, και ήθελαν να την στείλουν «στο πυρ το εξώτερον».

Χαρά, τιμή και υποχρέωση χαρακτήρισε ο χορηγός της εκδήλωσης Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος τη βοήθεια που πρέπει να δίνουν οι επιχειρηματίες σε τέτοιες προσπάθειες και θύμισε τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη, που υπήρξε πρωτοπόρος σε τέτοιες ενέργειες.

Στο τέλος του 2015 θα έχει μεταμορφωθεί το πολιτιστικό τοπίο της Μεσσηνίας, διαβεβαίωσε τους συνέδρους η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και παρουσίασε αναλυτικά και με οπτική τεκμηρίωση την εξέλιξη αναστήλωσης των μνημείων.

Τον λόγο πήραν, στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των εταιρειών μελών του «Διαζώματος» και μίλησαν για τη δική τους συνεισφορά, αλλά και τις μελλοντικές βλέψεις για τα πολιτιστικά μνημεία.

Η 2η Συνάντηση των εταιρικών μελών του «Διαζώματος» ολοκληρώθηκε με εμπνευσμένες ομιλίες του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα, διακεκριμένων καθηγητών Αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη και Βασιλείου Λαμπρινουδάκη αντίστοιχα.

Χθες ο Π. Θέμελης ξενάγησε τους συνέδρους στην Αρχαία Μεσσήνη και παρουσίασε τις εξελίξεις του ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου του, κορυφαίου έργου που, πέρα από την επιστημονική αξία του, όλο και δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER