Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 21:16

Τραγούδι του Καλαματιανού Νίκου Τσιλιβαράκου ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης

Γράφτηκε από την
Τραγούδι του Καλαματιανού Νίκου Τσιλιβαράκου ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης

Ολη τη... σοφία της ζωής κατάφερε να χωρέσει σε ένα και μόνο τραγούδι ο Καλαματιανός στιχουργός Νίκος Τσιλιβαράκος. Πρόκειται για το κομμάτι "Οι άθλοι του Ηρακλή" το οποίο ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης μαζί με τη Γλυκερία, στο δίσκο "Η μοναξιά περνάει με παρέα" που κυκλοφόρησε εδώ και λίγες μέρες.
Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι που γίνεται ευρέως γνωστό από το νεαρό δημιουργό, ο οποίος ασχολείται με το στίχο εδώ και πολλά χρόνια. "Από μικρό παιδί μου άρεσε να γράφω!" δηλώνει ο ίδιος στην "Ε". "Σενάρια, βιβλία με φανταστικούς ήρωες..., όλα όμως τα άφηνα στη μέση για κάποιο λόγο... Πάντα προτιμούσα τις πιο γρήγορες εκφράσεις. Τα πιο σύντομα λόγια με νοήματα, με συναισθήματα - γι' αυτό άλλωστε ασχολούμαι και επαγγελματικά με τη διαφήμιση και την επικοινωνια. Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω στίχους κάπου στα 17" προσθέτει.
Στα 30 του πλέον έχει κατορθώσει να έχει σχεδόν... 500 στίχους - άλλους ολοκληρωμένα τραγούδια και άλλους παρατημένους στη μέση με την προοπτική να τελειώσουν.
Οι "Αθλοι του Ηρακλή" γράφτηκαν το 2008 κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στιχουργικής που παρακολούθησε στο "Μικρό Πολυτεχνείο" με επόπτρια τη Δήμητρα Γαλάνη.
"Ηταν ίσως το πρώτο τραγούδι που έγραψα και είδα πραγματικά τα μάτια γνωστών, φίλων και οικογένειας να δακρύζουν! Μάλλον είχα μιλήσει για πρώτη φορά στις ψυχές κάποιων ανθρώπων. Δεν το καταλάβαινα! Κατέθετα τις δικές μου αλήθειες παίρνοντας απόσταση από το συναίσθημά μου και γι' αυτό ίσως να βγήκε κάτι τόσο βαθύ" ομολογεί ο Νίκος.
Πριν ένα χρόνο περίπου άφησε κάποιους στίχους στην αγαπημένη του καλλιτέχνιδα, την Αναστασία Μουτσάτσου.
Εκείνη βλέποντας κάτι στη γραφή του, τους έδωσε στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - ο οποίος συνέθεσε τα τραγούδια του δίσκου του Δημήτρη Μπάση και κάπως έτσι έγινε η αρχή.
Ο Νίκος σήμερα, μετά από τόσα χρόνια γραφής, νιώθει μεγάλη ικανοποίηση, που πέτυχε το στόχο του. "Ηταν όνειρο και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το κυνήγησα πραγματικά. Ισως όμως πλέον να ήμουν έτοιμος να εκτεθώ..." παραδέχεται.
Ο δίσκος "Η μοναξιά περνάει με παρέα" αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, αφού είναι η πρώτη φορά που ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γράφει όχι μόνο ροκ ηλεκτρικά κομμάτια, αλλά και πολλά λαϊκά τραγούδια, ζεϊμπέκικα και χασάπικα για το Δημήτρη Μπάση.
Συμμετέχουν κάνοντας δεύτερες φωνές η Γλυκερία, η Γιώτα Νέγκα και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ενώ ο Δημήτρης Μητροπάνος ερμηνεύει ντουέτο με τον Δημήτρη Μπάση ένα τραγούδι γραμμένο από τον Γιάννη Κότσιρα. Οι στίχοι του δίσκου είναι γραμμένοι από τους: Λίνα Δημοπούλου, Γιάννη Κότσιρα, Νικόλα Τσιλιβαράκο, Ισαάκ Σούση, Γιάννη Μαύρο, Μάνο Ελευθερίου, Πέγκυ Πολίτη και Κώστα Μπακούρη.

Πολυμέσα


NEWSLETTER