Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 17:36

Το Ινστιτούτο Σπάρτης για τις εξελίξεις σχετικά με το Μουσείο

Γράφτηκε από την

Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, το οποίο μετά από εισήγηση του  κ. Φούρκα κατά την τελευταία συνεδρίασή του,  ζητά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, να λάβει άμεσα την αναγκαία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να  προχωρήσει στην σύναψη της νέας προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για την μελέτη του νέου αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο κτίριο του ΧΥΜΟΦΙΞ, δεσμεύοντας παράλληλα και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Με την ίδια χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε και την άμεση θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κ. Τατούλη, ο οποίος  εισάγει για συζήτηση το θέμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο , την Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011. Με αγωνία θα περιμένουμε την απόφαση του ΠΣ, η οποία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία του μοναδικού αναπτυξιακού έργου που μπορεί  να υλοποιηθεί στον τόπο μας στο άμεσο μέλλον.
Για μια ακόμα φορά θέλουμε να επισημάνουμε την μεγάλη αναπτυξιακή σημασία αυτού του έργου για μια πόλη, την οποία τιμούν σε παγκόσμια κλίμακα, εν αντιθέσει με την  Χώρα μας , η οποία έχει εγκαταλείψει την Σπάρτη  στην αφάνεια και μέχρι σήμερα δεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια γενναία χρηματοδότηση για την ανάδειξη του πολιτιστικού της αποθέματος,, όπως αξίζει στην ιστορία και στον συμβολισμό της Σπάρτης.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι μαζί, θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της Λακωνίας, απλοί πολίτες και επώνυμοι  Λάκωνες  και Σπαρτιάτες, να προχωρήσουμε ενωμένοι  στην διεκδίκηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων για τον τόπο μας, προκειμένου να πετύχουμε τους μεγάλους μας στόχους. Και ένας από αυτούς είναι αναμφισβήτητα το νέο αρχαιολογικό μουσείο της  Σπάρτης.

Κάθε προσωπική επίθεση δε, η οποία  αποσκοπεί στην φίμωση της κριτικής και στον μετριασμό της διεκδικητικότητάς μας είναι κατακριτέα και δεν συμβάλλει στην πρόοδο και στην επιτυχία των στόχων μας.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης εκφράζεται δια της Προέδρου του κ. Αναστασίας Κανελλοπούλου και θεωρεί ότι κάθε επίθεση στο πρόσωπό της, όταν εκπροσωπεί το Ινστιτούτο, αποτελεί επίθεση στο ίδιο το  Ινστιτούτο Σπάρτης και στις προσπάθειές του για την τοπική ανάπτυξη.


Από το δ. σ. του Ινστιτούτου Σπάρτης