ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 12:47

Μιχαλολιάκος: "Ήθελε κι ο Μουρούτης επαφές"

Μιχαλολιάκος: "Ήθελε κι ο Μουρούτης επαφές"

Πυρά Μιχαλολιάκου κατά πάντων

 

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιείται η ομιλία του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος έκανε λόγο για χαλκευμένα στοιχεία στη δικογραφία και μίλησε για «κράτος εισαγγελέων». Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το συζητάτε; Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα;», ενώ αποκάλυψε πως και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης «ήθελε επαφές» μαζί του..

«Μέσα στα δύο κινητά που μου κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική, υπήρχε ένα όνομα Γιώργος Μουρούτης. Θα βρείτε και του Μουρούτη το τηλέφωνο. Ήθελε κι αυτός επαφές», ανέφερε, ενώ για τον Τ. Μπαλτάκο σημείωσε: «Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα. τον γνώρισα το 1973 που αντιπροσώπευε και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Όποτε, ήθελε να μου πει κάτι, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες».

Ξεκινώντας την ομιλία του, κατηγόρησε τους βουλευτές του Κοινοβουλίου ότι οδήγησαν «με χειροπέδες στη φυλακή τον αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος, δεν του δώσατε σε προηγούμενες συνεδριάσεις να έχει λόγο» και πρόσθεσε: Είναι αστείο που η εισαγγελέας μας απαγόρευσε να είμαστε εδώ όταν ψηφίζονταν κρίσιμα νομοσχέδια. Παρεμβαίνετε ωμά στη δικαιοσύνη, ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων.

Ευχαρίστησε ακόμη τους 400.000 και πλέον Έλληνες «που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη χούντα Σαμαρά - Βενιζέλου που φυλακίζει βουλευτές. Στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι βουλευτές», τόνισε. 

«Ποιος ξέχασε την 28η Σεπτεμβρίου του 2013 όταν φτιάχτηκε το σόου με τις χειροπέδες στη ΓΑΔΑ. Ήταν ένα κόλπο για να μας πάτε στο 2%, όμως δεν μας πήγατε αλλά περισσότεροι Έλληνες συντάχθηκαν με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε ένας από εσάς, ούτε ένα κανάλι, ούτε λέξη για το γεγονός. Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες», συνέχισε. 

Σε παρέμβαση άλλη βουλευτή την ώρα της ομιλίας του, ο Ν. Μιχαλολιάκος απάντησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος: «Σκάσε ρε», για να προσθέσει: «μας πήγαν με τις χειροπέδες, μας παραβίασαν τα δικαιώματά μας».

«Τη Χρυσή Αυγή δεν την έβαλε στη φυλακή καμία Δικαιοσύνη. Το μόνο που έκαναν ήταν να χαλκέψουν στοιχεία», σημείωσε και άρχισε να διαβάζει σειρά στοιχείων από τη δικογραφία,για να τα διαψεύσει στη συνέχεια.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε επίσης για εγκλήματα οπαδών κομμάτων «για τα οποία ποτέ δεν φυλακίσατε βουλευτές του κόμματος» και ανέφερε την περίπτωση του Νίκο Τεμπονέρα, όπου «μέλη της ΝΔ δολοφόνησαν έναν άνθρωπο. Όχι μόνο δεν διώχθηκαν βουλευτές του κόμματος… Εκεί δεν υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί;».

Επίθεση εξαπέλυσε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, για τον οποίο ανέφερε: «Ένα έγκλημα που σας είναι άγνωστο συνέβη το 1985, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ένα μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ δολοφονεί έξω από τη Σπάρτη έναν συγχωριανό του. Δεν θέλω να πω το όνομά του. Δικάστηκε, φυλακίστηκε και είναι ελεύθερος. Όμως ο αρχηγός ήταν της ΕΠΕΝ τότε ήταν ο Μ. Βορίδης. Εκεί δεν υπάρχουν ευθύνες;».

Πηγή: newsbeast.gr