Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 11:08

Ραντεβού κάθε μήνα με την εφορία για τους φορολογούμενους

Γράφτηκε από την
Ραντεβού κάθε μήνα με την εφορία για τους φορολογούμενους

Στόχος του οικονομικού επιτελείου να συγκεντρώσει 11 δισ. μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου - Διαβάστε το αναλυτικό χρονολόγιο - 2,8 εκατ. δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν τις επόμενες 9 ημέρες

 

Μηνιαίο θα είναι από τον Ιούλιο το ραντεβού των φορολογουμένων με την Εφορία καθώς στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει εισπράξει 11 δισ. ευρώ.

Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας θα «συντροφεύουν» κάθε μήνα περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Ο φόρος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί, όπως γράφει το Έθνος, είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες δημινιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου η πρώτη, τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και τέλος Νοεμβρίου η τρίτη).

Αντίστοιχα ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε έξι μηναίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ο συνολικός στόχος πάντως θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος καθώς ήδη κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους ύψους 1 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και εκκρεμούν ακόμη περίπου 2,8 εκατομμύρια που θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το χρονολόγιο

31 Ιουλίου: 1η δόση φόρου εισοδήματος, 1η δόση ΕΝΦΙΑ

29 Αυγούστου: 2η δόση ΕΝΦΙΑ

30 Σεπτεμβρίου: 2η δόση φόρου εισοδήματος, 3η δόση ΕΝΦΙΑ

31 Οκτωβρίου: 4η δόση ΕΝΦΙΑ

30 Νοεμβρίου: 3η δόση φόρου εισοδήματος, 5η δόση ΕΝΦΙΑ

31 Δεκεμβρίου: 6η δόση ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας 2015

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER