Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 17:05

Μοσκοβισί: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της καθώς προωθούν μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της απασχόλησης και την ανάπτυξη», είναι το μήνυμα στήριξης που έστειλε μέσω λογαριασμού του στο twitter, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, πριν την επίσκεψή του στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός αξίζει συμπαράστασης γιατί έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως υπογράμμισε.
Ερωτηθείς από τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, για τον σκοπό της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Μοσκοβισί απάντησε:
«Πρώτα απ' όλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα, με ορίζοντα δύο μηνών για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Δεύτερον, στόχος μου είναι να δείξω την συμπαράστασή μου, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, τους στηρίζουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι προσπάθειες…Ήταν δύσκολα για τους Έλληνες, αλλά τώρα βλέπουν την έξοδο από το τούνελ, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό το μήνυμα κομίζω. Η Ευρώπη, η ευρωζώνη, είναι στο πλευρό της Ελλάδας, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις».
O Πιερ Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Δεκεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε και στο διαδικτυακό του μήνυμα.
Ο κοινοτικός επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και ενδεχομένως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Η επίσκεψη αυτή που πραγματοποιείται παραμονές της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει τον χαρακτήρα στήριξης της Ευρώπης προς την Ελλάδα, αλλά και υπενθύμισης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των Βρυξελλών.
Πηγή: ethnos.gr