Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 10:13

Βαρουφάκης: Πατριωτικό καθήκον και η πληρωμή φόρων

Γράφτηκε από την
Βαρουφάκης: Πατριωτικό καθήκον και η πληρωμή φόρων

Μήνυμα ότι αυτοί που έχουν και είναι μέρος του προβλήματος «θα πρέπει να χτυπηθούν και θα χτυπηθούν αλύπητα» απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι «μέρος του πατριωτικού μας καθήκοντος είναι να πληρώνουμε τους φόρους μας».

 

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επιβληθεί έκτακτος φόρος, ωστόσο, δεν το απέκλεισε προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί διευκρινίζοντας ότι «αν χρειαστεί να μπει θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να τον πληρώσουν».

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εντάξει ταμειακά έναντι των Ελλήνων πολιτών. Εκεί που έχουμε πρόβλημα είναι οι αποπληρωμές στο ΔΝΤ τον Μάρτιο αλλά συζητάμε ήδη με τους εταίρους».

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δέχτηκαν ότι ακόμα και οι επιστροφές των κερδών από την ΕΚΤ θα γίνονται μόνο μετά από αξιολόγηση. Εμείς λέμε να μην μας τα δώσετε δώστε τα απευθείας στο ΔΝΤ. Μας λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός. Τους λέω φτιάξτε τον» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το αφορολόγητο θα επανέλθει σταδιακά σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι ντρέπεται που υπάρχουν φτωχοί Έλληνες οι οποίοι καταβάλουν φόρο από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της εξομοίωσης του μισθολογίου στο δημόσιο.

Πηγή: naftemporiki.gr


NEWSLETTER