Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 09:12

Μεσσήνιος ο εγκέφαλος απαγωγής 26χρονου

Μεσσήνιος ο εγκέφαλος απαγωγής 26χρονου

Μεσσήνιος είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου που απήχθη στις 10 Αυγούστου, από την Αχαΐα. Πρόκειται για τον 71χρονο Πέτρο Μιχαλεάκο του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα -με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών- τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των 7 συλληφθέντων από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Η σύλληψη των 7 ατόμων έγινε την Τρίτη και η άρνησή τους να αποκαλύψουν πού βρίσκεται ο 26χρονος οδήγησε προφανώς στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 26χρονος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον 71χρονο, ενώ βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο εξοχικό του σπίτι στο Διακοφτό. Αμέσως αναχώρησε για το Αίγιο με το αυτοκίνητό του, το οποίο εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο.
Ακολούθησε τηλεφώνημα από άγνωστο στην 75χρονη μητέρα του, λέγοντάς της πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαιτώντας 620.000 ευρώ ως "λύτρα" προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Οι δράστες απείλησαν για τη ζωή του 26χρονου και η μητέρα κατάφερε σε 7 ημέρες να συγκεντρώσει ένα μέρος του ποσού. Κατά τη διάρκεια των ημερών που μεσολάβησαν οι απαγωγείς επικοινώνησαν αρκετές φορές με τη μητέρα του Μάριου και η τελευταία επικοινωνία έγινε στις 17 Αυγούστου, όταν η μητέρα ζήτησε πριν δώσει τα χρήματα να δει το γιο της. Μέχρι σήμερα ο 26χρονος δεν έχει βρεθεί, ούτε τα «λύτρα» έχουν καταβληθεί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα σχεδίαζαν να απαγάγουν την μητέρα του 26χρονου. Εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους καταδεικνύοντας ως «αρχηγό» της οργάνωσης, τον 71χρονο, φίλο της οικογένειας του Μάριου.
Στις 16 Οκτωβρίου συνελήφθησαν 6 άντρες και μια γυναίκα.
Πρόκειται για τους: Μιχαλεάκο Πέτρο του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία , Κορέντιο Αριστείδη του Γεωργίου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια, Ταμπακάκη Βασίλειο του Ιωάννη και της Αννας, που γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά, Μπακάκη Γεράσιμο του Ιωάννη και της Αννας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια, Μπασάντη Αναστάσιο του Μιλτιάδη και της Μεγαλουσιάνας, που γεννήθηκε το 1955 στην Κουμάνη Μεσαρίας Άνδρου Κυκλάδων, Χαϊκάλη Παναγιώτη του Λεονάρδου και της Ισμήνης, που γεννήθηκε το 1968 στους Αγίους Αναργύρους και Ταμπακάκη Ευγενία του Ιωάννη και της Αννας, που γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: Διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων αρπαγής. Αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό εξαναγκασμού παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία κατά προσώπου και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.