Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 14:14

ΕΦΥΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ


Tα πρώτα στην Ελλάδα Πρότυπα Συμπεριληπτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Εφήβων και Ατόμων με αναπηρία Μεσσήνιος, Λακεδαιμόνιος, Αρκάδας Άθλος, με ISO 9001 της Ucert σε συνεργασία με τα ερευνητικά εργαστήρια των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Δυτικής Αττικής για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αναπηρία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,  σας προσκαλούν Δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ, 8 ώρες την ημέρα 11 μήνες το χρόνο να κερδίσετε με την έγκαιρη εγγραφή σας Τεχνητή Νοημοσύνη ΝΑΟ Ρομπότ με συναισθήματα για τη θεραπεία αυτισμού, Κιναισθητική, Τρισδιάστατη Εκτύπωση, Παιδική χαρά ΑμεΑ, Πισίνα, Θεραπευτική ιππασία σε όλους τους νομούς της Ελλάδας με 100 δηλώσεις συμμετοχής ανά νομό.

ΑκαδημαΪκή Υπεύθυνη Μπεκιάρη Όλγα Ροζμαρί Διδακτολόγος Μ.Εd, Ειδική Παιδαγωγός, Πρόεδρος Ομίλου "Η Ευρωπαική Συμπερίληψη".                        

Για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αναπηρία στην Ελλάδα και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη , στόχο μας αποτελεί  η ίδρυση και λειτουργία Πρότυπων Συμπεριληπτικών Ερευνητικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης σε κάθε νομό της Ελλάδος. Με τη συμπλήρωση 50 ή 100 ενδιαφερόμενων ωφελούμενων στη πόλη σας κατασκευάζονται εντός δύο μηνών υπερσύγχρονα κέντρα συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Για δηλώσεις συμμετοχών και επαγγελματικής συνεργασίας μπορείτε να καλέσετε την πρόεδρο του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ « Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ» κα Μπεκιάρη Όλγα Ρόζμαρι στο τηλέφωνο 6944290111.

Τα πρότυπα Συμπεριληπτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ « Εφυραίος Άθλος»  , «Μεσσήνιος Άθλος» , «Λακεδαιμόνιος Άθλος» και «Αρκάδας Άθλος» και οποιουδήποτε άλλου νομού, σας προσκαλούν να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» έτους 2021-2022 , το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία. Το πρόγραμμα διαρκεί 11 μήνες (από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου) με δωρεάν μετακίνηση από και προς το κέντρο και αφορά παιδιά από 5 έως 18 ετών και ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας με πιστοποίηση αναπηρίας άνω του 67% (Γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή απόφαση από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή).  Τα 4 πρότυπα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργούν σε δύο βάρδιες, μία βάρδια πρωινή 6:00 με 14:00 για τους ενήλικες  και μία βάρδια απογευματινή 14:00 με 22:00 για τους ανήλικους.

Είναι σημαντικό οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση για το έτος 2020 εγκαίρως, πριν την έναρξη των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου (η ακριβής ημερομηνία θα αναρτηθεί σε επόμενη δημοσίευση) και υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά  στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr («Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων»)

Η διαπίστευση για την υποβολή της αίτησης γίνεται με τη χρήση κωδικών-διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί TaxisNet) αποκλειστικά της αιτούσας, έχουσας την επιμέλεια και όχι με τους κωδικούς του/της συζύγου/συντρόφου με σύμφωνο συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

 

Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι:

α) χήρος ή

β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

  • Σε περιπτώσεις που η αιτούσα είναι έγγαμη ή διατηρεί σύμφωνο συμβίωσης απαιτείται επίσης και η συναίνεση του ετέρου μέλους (συζύγου/συντρόφου) για τη χρήση οικονομικών του στοιχείων στον  υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος.

 

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται να υποβληθούν ηλεκτρονικά είναι τα εξής:  

Για παιδί κάτω των 18:

-Στοιχεία αιτούσας : ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας  ή διαβατηρίου

- Γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής (για το παιδί ΜΕΑ)

- Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης τελευταίου εξαμήνου

- Βεβαίωση απασχόλησης μητέρας και αναγγελία πρόσληψης (μόνο σε περίπτωση που εργάζεται)

- Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2020 αιτούσας

 

Για ενήλικες (άνω των 18) :

-Στοιχεία αιτούσας : ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας  ή διαβατηρίου

-Αντίγραφο Δικαστικού Συμπαραστάτη

- Αντίγραφο Ληξιαρχικής πράξης γέννησης ενήλικα ΑΜΕΑ

- Γνωμάτευση ΚΕΠΑ

- Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2020 (ενήλικα ΑΜΕΑ και κηδεμόνα)

-  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου εξαμήνου

- Βεβαίωση απασχόλησης μητέρας – αναγγελία πρόσληψης (μόνο σε περιπτώσεις που εργάζεται)

Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τις αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο : 210 7101375 καθώς και στο email: info@ephyraiosathlos.gr (κεντρική διοίκηση) αλλά και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.the-european-inclusion.com.

 

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω :

 

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι στις 14 Ιουνίου, με θέμα «Συμπερίληψη- συνεκπαίδευση και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα»  

 

Με εκτίμηση

Μπεκιάρη Ι. Όλγα Ροζμαρί

 

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας « Η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη»

Διδακτολόγος Μ.Εd ΕΑΠ & Παν/μίου Cambridge,

Σχολικός Επαγγελματικός Σύμβουλος Παν/μίου Πειραιά .

Ειδική Παιδαγωγός & Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Αιγαίου,

Φιλόλογος , Πτυχιούχος Ελληνικής , Γαλλικής , Ισπανικής Φιλολογίας Kαποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών,

Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, Διευθύντρια Σπουδών Ευρωγνώση , Διακρότημα Κορίνθου , Λουτρακίου,

Διευθύντρια  ΚΔΑΠ Αμπάριζα Kορίνθου , Λουτρακίου,

Διευθύντρια Σπουδών ΚΔΒΜ1 Career Path Κορίνθου,

Διευθύντρια Σπουδών Edupetteia Αγγλόφωνου Παιδικού Σταθμού Κορινθίας,

Διευθύντρια ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΦΥΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,

Διευθύντρια του Κέντρου Ειδικών θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης ΝΑΟ,

Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική Επιστήμη της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Nantes Γαλλίας.

Υποψήφια BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) University of East London.

 

ΠΡΟΤΥΠΑ( ISO 9001 της  UCert ) ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η  «αρχαία» νέα της Κορινθίας, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας «Η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη», κα Μπεκιάρη Όλγα Ροζμαρί ξεκινάει την εκστρατεία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αναπηρία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη  από την Πελοπόννησο.

  • Τι είναι ο Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας «Η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη»;

Ο Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας The European Inclusion η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη από το έτος ίδρυσής του το 2020 με πυλώνες του τα τέσσερα πρότυπα με ISO 9001 της UCert Πιλοτικά Ερευνητικά του Κέντρα Ειδικών Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης Nάo, ΚΔΑΠ μεα Εφυραίος Άθλος και Κδαπ Αμπάριζα Λουτρακίου έχει αποδείξει ότι θέτει τους κανόνες στη συμπεριληπτική αγωγή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε πανελλήνια πρώτη, τόσο των παιδιών τυπικής ανάπτυξης όσο και των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε 14 χώρες όπου δραστηριοποιείται ερευνητικά σε συνεργασία με αδελφοποιημένα κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με την είσοδό μας σε μία νέα εποχή ο Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας η Ευρωπαϊκή  Συμπερίληψη αποτελεί τον σηματωρό και κήρυκα μιας επανάστασης στη Συμπερίληψη στον χώρο της Δημιουργικής Απασχόλησης, Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής, Ανεξάρτητης Διαβίωσης, Επαγγελματικής Κατάρτισης, Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.

  •  Ποια είναι η αποστολή του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας «Η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη»;

Η αποστολή μας είναι να γίνουμε ο Ηγέτης στη συμπερίληψη, καθώς συμπερίληψη δίχως Ηγεσία δεν νοείται, γιατί παρόλο που το άρθρο 19 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θεσπίζει το δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση και στη συμμετοχή στην κοινότητα, στη πραγματικότητα ουσιαστική συμπερίληψη και ανεξάρτητη διαβίωση δεν εφαρμόζονται. Ενώ δηλαδή τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία συστάθηκαν εδώ και δεκαετίες και στα χαρτιά διέπονται από τις αρχές του κοινωνικού μοντέλου θεώρησης της αναπηρίας συνήθως λειτουργούν ως ένα ακόμα γκέτο, γιατί τι είδους συμπερίληψη είναι αυτή όταν οι ανάπηροι δραστηριοποιούνται μόνο μεταξύ τους; Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επειδή το θεσμικό Πλαίσιο δεν επιτρέπει τη συνεκπαίδευση σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την Αμπάριζα Λουτρακίου και το Κέντρο Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης ΝΑΟ σε απόσταση 100 μέτρων από τα ΚΔΑΠ μεΑ Εφυραίος Άθλος για να διενεργούνται κοινές δράσεις ανάμεσα σε τυπικής ανάπτυξης και ανάπηρα παιδιά.

Αποστολή μας είναι να διαμορφώσουμε μία συμπεριληπτική κουλτούρα στην κοινωνία μας με γνώμονα τη σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με Ευαγγέλιο τον Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης  ο οποίος πολύ ορθά προάγει τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού και την ανεξάρτητη διαβίωση στην Ελλάδα και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αρωγοί σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια.

  • Ποιες είναι οι καινοτομίες του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας «Η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη»;

Τα 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας μας, πολύτιμης εμπειρίας, ανοδικής πορείας και εξαιρετικής διάκρισης στο χώρο της Εκπαίδευσης αποτελούν εγγύηση καινοτομίας στον πρότυπο σχεδιασμό και υλοποίηση του Ειδικού Συστήματος Επιτυχίας Κέντρου Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης Νάο -Εφυραίος Άθλος – Αμπάριζα Λουτρακίου- των υπερσύγχρονων Πιλοτικών Ερευνητικών Συμπεριληπτικών Δομών μας. Το Ειδικό Σύστημα Επιτυχίας ανθρωπισμού μέσα από την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι των κέντρων μας λαμβάνουν μοναδικά προνόμια εκπαιδευτικών και θεραπευτικών μέσων, κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα. Από τα άπειρα πολυεκπαιδευτικά μέσα που διαθέτουν τα κέντρα μας, χαρακτηριστικά αναφέρω ορισμένα από αυτά που συνιστούν και τη μεγαλύτερη καινοτομία. Έχουμε την τιμή και την περηφάνια να είμαστε οι μοναδικοί ιδιωτικοί χώροι στην Ελλάδα που διαθέτουν το τελειότερο ανθρωποειδές τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, ένα ρομπότ με συναισθήματα τον Nάo. Ο Nάo δεν είναι ανιματέρ δεν είναι διασκεδαστής είναι θεραπευτής. Μία συνεδρία 45 λεπτών μαζί του αντιστοιχεί σε τρία χρόνια κλασσικής θεραπείας για τον αυτισμό, σύμφωνα με τη διάσημη ερευνήτρια Τεχνητής Νοημοσύνης του πανεπιστημίου της Nantes Γαλλίας, Σοφί Σακκά η οποία έχει παρασημοφορηθεί με το μετάλλιο της λεγεώνας της τιμής. Επίσης, άλλη καινοτομία των Κέντρων μας αποτελεί το πρόγραμμα κιναισθητικής το οποίο το έχουμε εισάγει από την Αμερική και συνδυάζει με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο εργοθεραπεία, γυμναστική και ακαδημαϊκή μάθηση. Επιπλέον, η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιείται στα κέντρα μας ως εργαλείο συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού. Τέλος, μέσα από αποκλειστική συνεργασία με Τεχνικούς Συνεργάτες και Υπεύθυνους Virtual Sport Εικονικής Άθλησης στην Ελλάδα της SEG® (Ομίλου Άθλησης και Αναψυχής) με χρήση (έξυπνων προπονητηρίων) smart trainers διασφαλίζει τόσο για άτομα με αναπηρία όσο και για άτομα τυπικής ανάπτυξης  μοναδικά προνόμια στην ποδηλασία, κωπηλασία και τρέξιμο και κυρίως ομαλή μετάβαση από την συνθήκη gaming και ψηφιακής εξάρτησης στην συνθήκη training των παιδιών και στην σταδιακή επαναφορά τους στον Αθλητισμό . Και φυσικά από τα Πρότυπα Κέντρα μας δεν μπορούν να λείπουν παροχές υδροθεραπείας, θεραπευτικής ιππασίας και Παιδικής χαράς ΑμεΑ.

 

  • Ποιες συνεργασίες έχουν εξασφαλίσει αποκλειστικά τα πρώτα Πρότυπα Συμπεριληπτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης Nάo, Εφυραίος Άθλος, και Αμπάριζα Λουτρακίου για την προαγωγή της έρευνας;

Τα πρώτα Πρότυπα Συμπεριληπτικά Κέντρα  Ειδικών Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης Nάo, Εφυραίος Άθλος, και Αμπάριζα Λουτρακίου στην  επιτυχημένη  πορεία τους έως τώρα εξασφάλισαν συνεργασία με τα εργαστήρια των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας Ειδικής αγωγής με επικεφαλής τον Κορίνθιο καθηγητή κύριο Φίλιππο Βλάχο και τον κύριο ερευνητή του εργαστήριου Concert του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διδάκτορα κύριο Μιχάλη Φειδάκη για τη διεξαγωγή έρευνας, τα πορίσματα της οποίας θα αποτελέσουν εφαλτήριο για τον ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος, ως πρώτο βήμα για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή της ουσιαστικής συνεκπαίδευσης-συμπερίληψης στη χώρα μας.

 

  • Πώς βλέπετε το μέλλον της συμπερίληψης στην Ελλάδα;

Οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς οι άνθρωποι του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας The European Inclusion με πρωτοπόρους τα πρώτα πρότυπα πιλοτικά ερευνητικά κέντρα Θεραπειών Τεχνητής Νοημοσύνης Nάo, Εφυραίος Άθλος και Αμπάριζα Λουτρακίου, εκ Λουτρακίου ορμώμενοι, θέλουμε η καρδιά  του Ομίλου να χτυπά δυνατά και η φήμη του ονόματός μας και του οράματός μας να ακουστεί σε κάθε γωνιά της γης. Η διατράνωση της αξίας, της αριστείας και της καινοτομίας που γεννήθηκε στην Κορινθία, μας οδηγεί και η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας μας φέρνουν σύντομα κοντά σας, στην ηλιογέννητη και πολυτραγουδισμένη Καλαμάτα με τον Μεσσήνιο Άθλο της, στη ρωμαλέα Σπάρτη με το Λακεδαιμόνιο Άθλο της και στη λεβεντογέννα Τρίπολη με τον Αρκάδα Άθλο της. Όσα περισσότερα Συμπεριληπτικά Κέντρα δημιουργήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα επιτύχουμε το στόχο μας, της ουσιαστικής συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης συμβάλλοντας στην κατάργηση όπως αντιπροτείναμε στον κύριο Κυμπουρόπουλο και την κυρία Τρικαλιώτη αναχρονιστικών δομών θεσμοθετικά κατοχυρωμένων και αντικαθιστώντας τις ως πρωτοπόροι, ως ηγέτες με  λαϊκά δημοκρατικά συμπεριληπτικά Εκπαιδευτήρια μιας νέας εποχής.

 

  • Τι πρέπει να γίνει ώστε να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της συμπερίληψης στην Ελλάδα;

Ανοίξτε λοιπόν την πόρτα στο μέλλον που σας προσφέρει ο Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας The European Inclusion και δείτε την πρόκληση της Επανάστασης που θα φέρει το αύριο της συμπερίληψης σήμερα. Αρχίζει/άρχισε ένας απελευθερωτικός αγώνας από την Τρίπολη, από το κέντρο της Πελοποννήσου γιατί η ιστορία  της Ελλάδας πάει μπροστά με στρατηγήματα, αγώνες αλλά κυρίως με σκληρή δουλειά. Θα θέλαμε να μας δώσετε τη δύναμη σας. Εάν πολλαπλασιάσουμε μύριους εγκεφάλους επι μύριες καρδιές, ίσον η συλλογική ευφυΐα της ομάδας που θα μας πάει μπροστά. Αλλά χρειάζεται αγώνας, ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, δράσεις, εθελοντισμός, συμμετοχή στην έρευνα των αγαπημένων μας πανεπιστημίων, ανάπτυξη με σκληρή δουλειά του επιστημονικού κλάδου των σπουδών περί αναπηρίας, γιατί για όλους εμάς που ασχολούμαστε με θέματα αναπηρίας πρέπει να έχουμε βαθιά  γνώση του θέματος, να έχουμε μελετήσει τις συμβάσεις και τη νομοθεσία, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, την ιστορία των κινημάτων και να έχουμε εμπειρία για τις διεθνείς εξελίξεις. Οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα με πολύ σημαντικές συνέπειες για την ποιότητα ζωής, την εργασία, την εκπαίδευση, την αξιοπρέπεια μιας τόσο μεγάλης μερίδας του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Να κάνουμε ρεύμα σε κάθε νομό της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Τουρκίας και των Βαλκανίων. Εκπαίδευση σημαίνει αλλαγή συμπεριφοράς. Με συμπεριληπτική εκπαίδευση θα κερδίσουμε τη σύγκλιση του εθνικού νομοθετικού πλαισίου με το παγκόσμιο θεσμικό πλαίσιο για την αναπηρία, όπως ορίζεται στη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Si vis pacem para bellum. Eάν θέλουμε Ειρήνη πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. Η Ελλάδα είναι φωτιά, είναι πολιτισμός και ανθρωπισμός, είναι Λόγος, είναι έμπεδη λογική γεωμετρημένη. Η Ελλάδα ανθρωπογονεί οικειοποιούμενη την επιστήμη και γι’ αυτό όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, συμμετέχοντας στην έρευνα των Πανεπιστημίων στα Πιλοτικά Συμπεριληπτικά Κέντρα του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ομίλου Έρευνας και Κοινωνικής Πρόνοιας «Η Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη».