Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 22:23

Κάθε εβδομάδα ένα Μπέργκαμο;

Γράφτηκε από τον
Κάθε εβδομάδα ένα Μπέργκαμο;

 

Φοβάμαι ότι πολλοί από εμάς έχουμε μπει σε διαδικασία μιθριδατισμού. Συνηθίσαμε πια το “δηλητήριο” με την ημερήσια θνησιμότητα λόγω του κορονοϊού.

Τόσο ώστε από εκεί που παρακολουθούσαμε συγκλονισμένοι την άνοιξη του 2020 τις εκατόμβες των θυμάτων του ιού που μεταφέρονταν με στρατιωτικά οχήματα στο νεκροταφείο του Μπέργκαμο στη γειτονική Ιταλία, τώρα πια δεν μας κάνει καμιά εντύπωση το ότι πλησιάζουμε στο εβδομαδιαίο θλιβερό ρεκόρ εκείνης της περιόδου. Τότε το Μπέργκαμο θρηνούσε 670 νεκρούς σε μια εβδομάδα. Τώρα η Ελλάδα τρέχει να φτάσει εκείνο το... επίτευγμα. Διότι με 2.125 νεκρούς τον μήνα που πέρασε έχουμε μέσο όρο εβδομάδος 531 θύματα. Αν αυτό δεν είναι εφιάλτης, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Αντί της ανοσίας έχουμε πετύχει την ανοησία.

Είμαστε δυστυχώς σε πολύ άσχημη θέση ως προς τον αριθμό των θυμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων του πληθυσμού, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έβδομη χειρότερη χώρα τόσο από τις 27 όσο και από τις εκτός Ε.Ε. λοιπές χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Και δεν με παρηγορεί καθόλου το ότι υπάρχουν και 6 χειρότερες από εμάς (Βουλγαρία, Κροατία, Λετονία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Τσεχία). Διότι προτιμούσα την εποχή του πρώτου κύματος, όταν με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα η Ελλάδα αναφερόταν διεθνώς ως υπόδειγμα.

Ύστερα υποκύψατε, εσείς που κυβερνάτε, στην πρακτική του “ντράπου τον ένα, ντράπου τον άλλο, έκανα τον άνδρα μου κερατά”. Και το κακό είναι ότι αυτή την πρακτική ακολουθείτε ακόμη έναντι ορισμένων ομάδων.

Κατανοώ πλήρως τα μέτρα που αποβλέπουν να οδηγήσουν όλους τους άνω των 60 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα. Και ας λένε και ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης τα δικά τους περί “στοχοποίησης” των συνταξιούχων και άλλες μπούρδες. Εκεί πονάμε, εκεί έχουμε τους περισσότερους νεκρούς, στους άνω των 60, άρα εκεί πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική πίεση.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER