Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 20:30

Παράπονα για επιθετικά αδέσποτα σκυλιά στον Αρι

Γράφτηκε από την

Το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στον Αρι με τα αδέσποτα σκυλιά επισημαίνει ο κάτοικος του χωριού Δημήτριος Ε. Σπηλιώτης, συνταξιούχος ΟΣΕ, με επιστολή του προς τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινότητα Αριος και τον Φιλοζωικό Ομιλο.

Σημειώνει ότι από επίθεση αδέσποτων σκυλιών τραυματίστηκε σοβαρά στην ωμοπλάτη και χρειάστηκε να κάνει εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ.
Στην επιστολή του ο κ. Σπηλιώτης, αφού παρατηρεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι για την αντιμετώπιση του προβλήματος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους κατοίκους στον Αρι, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Με την παρούσα επιθυμώ να θέσω υπ’ όψιν σας το οξύτατο και συνεχιζόμενο πρόβλημα με τους αδέσποτους σκύλους, το οποίο παρουσιάζεται από μακρού χρόνου στον Αρι. Ως μόνιμος κάτοικος Αριος έχω διαπιστώσει από κοινού με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου ότι πολλά συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα περιφέρονται καθημερινά ανεξέλεγκτα σε κεντρικούς δρόμους του χωριού μας, ενώ περιστασιακά επιτίθενται σε διερχόμενους κατοίκους, εγκυμονώντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. Ωστόσο, παρά τις σχετικές νομικές υποχρεώσεις του και τις επανειλημμένες οχλήσεις κατοίκων του χωριού μας, ούτε ο Δήμος Καλαμάτας ούτε η Κοινότητα Αριος έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στις υποχρεώσεις τους, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το ζήτημα αυτό έχω αναδείξει επανειλημμένα και προσωπικά, με παρεμβάσεις μου τόσο προς τον πρόεδρο της Κοινότητας Αριος όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ανταπόκριση. Αποτέλεσμα αιτιωδώς συνδεόμενο με τις ανωτέρω παραλείψεις του δήμου και της κοινότητας ήταν να υποστώ ο ίδιος σοβαρή σωματική βλάβη στις 20/11/2021, όταν επιβαίνοντας σε μηχανή μικρού κυβισμού καθ’ οδόν προς την οικία μου, δέχθηκα μέρα μεσημέρι αιφνίδια επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων μια ανάσα από την κεντρική πλατεία του χωριού μας, σε σημείο όπου, σημειωτέον, περπατούν και συχνάζουν καθημερινά ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα αλλά και ανήλικα παιδιά. Συνεπεία της άνω επίθεσης, υπέστην σοβαρό τραυματισμό στην ωμοπλάτη και στο δεξί χέρι μου, καθώς προκλήθηκε βίαιη πτώση μου από τη μηχανή στην οποία επέβαινα και από καθαρή τύχη γλίτωσα τα χειρότερα. Υποχρεώθηκα, ωστόσο, να υποβληθώ σε αναγκαία σοβαρή χειρουργική επέμβαση προς αποκατάσταση της ανωτέρω βλάβης. Για το σκοπό αυτό αναγκάστηκα να μεταβώ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα, καθώς το πρόβλημά μου έχρηζε αντιμετώπισης από εξειδικευμένο χειρουργό και να υποβληθώ σε σημαντικά έξοδα νοσηλείας και φιλοξενίας μου μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας μου. Αλλά και μετά την ανωτέρω επέμβαση, υποχρεώθηκα σε περαιτέρω έξοδα μετεγχειρητικής αποκατάστασης του τραυματισμού μου σε εξειδικευμένους επαγγελματίες, ενώ ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες μετά το συμβάν, χρήζω μόνιμης βοήθειας στις καθημερινές μου δραστηριότητες, καθώς δεν έχω επανέλθει πλήρως στην κανονικότητα. Κατόπιν των ανωτέρω εκτεθέντων και επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου:
- Σας ερωτώ εάν προτίθεστε να ανταποκριθείτε αμελλητί στις υποχρεώσεις σας για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων στην Κοινότητα Αριος, καθώς και ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για το συγκεκριμένο ζήτημα.
- Σας καλώ να συνεργαστείτε άμεσα με την τοπική κοινωνία και να συνεργαστείτε ως αρμόδιοι φορείς μεταξύ σας, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα”.

(Φωτογραφία αρχείου)