Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 19:39

Αντιμετώπιση των προβλημάτων Υγείας με την δημιουργία και στελέχωση Δημοτικών Ιατρείων

Αντιμετώπιση των προβλημάτων Υγείας με την δημιουργία και στελέχωση Δημοτικών Ιατρείων

 

Του Δημήτρη Βρεττάκου, υποψηφίου δημάρχου Δήμου – Πύλου Νέστορος, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Νεστόριος Σοφία”

Την περασμένη Δευτέρα είχαμε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Πύλου Νέστορος, δια ζώσης με συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων και κοινού μετά από 3 χρόνια. Ο λόγος που είχαμε αναστολή επί τρία έτη της Δημοκρατικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι ο κ. Καρβέλας κρύβεται, με πρόσχημα τηλεδιασκέψεις λόγω κορωνοϊου, από τους Πολίτες αφού αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Αφού δεν έχει κανένα έργο στην τετραετή θητεία του, τώρα μας προτρέπει να στέλνουμε συνέχεια ψηφίσματα διαμαρτυρίας σε αρμόδιους Υπουργούς για να αποπροσανατολίζει τον κόσμο.

Για την «Υγειονομική Τρύπα» της περιοχής της Κορώνης, και την απουσία ασθενοφόρου και στην Κορώνη και στην Χώρα, που έχει στοιχίσει πολλές ζωές, ο κ. Καρβέλας μας πρότεινε να στείλουμε ψήφισμα - κείμενο διαμαρτυρίας. Ο κ. Καρβέλας είναι Υπάλληλος του Δήμου 20 χρόνια, τρεις θητείες Αντιδήμαρχος και τώρα Δήμαρχος. Απουσίαζε διαρκώς και το ανακάλυψε τώρα το πρόβλημα, και η λύση που προτείνει είναι να πετάξουμε το μπαλάκι στο Υπουργείο Υγείας.....

Ο κ. Καφαντάρης πρότεινε να κλείσει ραντεβού ο Δήμαρχος για να δούμε όλοι μαζί τον Υπουργό, δηλαδή να δούμε ένα Υπουργό, που δεν θα υπάρχει σε λίγες εβδομάδες λόγω εκλογών, για να λύσει το πρόβλημα που παρακολουθούν άπραγοι οι κ.κ. Καφαντάρης και Καρβέλας χωρίς ΑΙΔΩ δεκαπέντε χρόνια τώρα.

Όταν τους είπαμε τουλάχιστον γιατί δεν βάφετε και δεν συντηρείτε τους χώρους των Ιατρείων, που είναι αρμοδιότητα του Δήμου γιατί δώσατε το Ασθενοφόρο της Χώρας στους Γαργαλιάνους άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.....

Εμείς πιστοί στην Αυτοδιοίκηση και στην αποκέντρωση των Εξουσιών, προτείναμε, και θα το κάνουμε πράξη αμέσως μόλις εκλεγούμε, την δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων που θα είναι στελεχωμένα και εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και με σύγχρονα Δημοτικά Ασθενοφόρα. Όπως έχουν κάνει πολλοί Δήμοι που πιστεύουν στην αποκέντρωση και στην ορθολογική διοίκηση και νοιάζονται για τους πολίτες τους, έχουμε έλθει σε επαφή και με ιδιώτες χορηγούς και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Ο Νόμος το πρόβλεπει πολλά χρόνια και η Ανάγκη ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι Διοικούντες είναι όμως Κατώτεροι των Περιστάσεων.

Δεν θα παρακαλέσουμε κανένα Υπουργό ως επαίτες για την Υγεία των Συμπολιτών μας.

Μόνοι Μας με την Δύναμη και Εξουσιοδότηση των Πολιτών θα ιδρύσουμε τα Δημοτικά Ιατρεία εντός του υφιστάμενου Νομικού Πλαισίου.  Δεσμευόμαστε να έχουμε και Δημοτικά Ασθενοφόρα με έδρα την Χώρα, το Σουληνάρι που θα εξυπηρετεί και το Δημοτικό Γηροκομείο που θα λειτουργήσουμε αφού μένει Κλειστό επί 25 Χρόνια. Ακόμα θα υπάρχει Ασθενοφόρο και στο Χαρακοπιό, Στρατηγικά τοποθετημένο για την Δημοτική Ενότητα Κορώνης, ενώ στην Κορώνη θα λειτουργήσει Δημοτικό Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο Α’θμιας φροντίδας σε Συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και πολλούς ιδιώτες χορηγούς που ήδη μας έχουν πλησιάσει και επιθυμούν να αυτο-οργανωθούμε.

Οι δομές των Δημοτικών Ιατρείων που θα δημιουργηθούν θα συμμετέχουν και σε Μελέτες που σχετίζονται με την Μεσογειακή Διατροφή και Συνήθειες Διαβίωσης, όπου η Κορώνη έχει αναδείχθει από την UNESCO ως Εμβληματική Μεσογειακή Κοινότητα από το 2008, και τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην Υγεία των Κατοίκων σε συνεργασία με Διεθνή Ερευνητικά Ιατρικά Κέντρα, Πανεπιστήμια, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο , κ.λπ.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ