Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 22:44

Πράξεις που προσβάλλουν τους Καλαματιανούς

Όσα πράττει αλλά και όσα παραλείπει να κάνει η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου, μάς απογοητεύουν αλλά και μάς προσβάλλουν. 

Πλάκες από ταφικά μνημεία χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου. Δεν υπάρχει κονδύλι για τις πλάκες που θα χρησιμοποιούνταν για την ανάπλαση; Και αν ναι, γιατί επέλεξαν αυτές από τα ταφικά μνημεία; Τι έγιναν τα χρήματα, αν υπήρχε κονδύλι; Ερωτήσεις που χρήζουν απάντησης. 
Βλάβη στον αγωγό του νερού παραλίγο να αφήσει την πόλη χωρίς νερό για μέρες. Φτιάχτηκε η "πατέντα" και το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά. Τι θα γίνει αν κατά τη διάρκεια του θέρους δεν αντέξει η πατέντα; Νομίζω πως ουδέποτε τα σκέφτηκε αυτά η δημοτική αρχή, η οποία αποδίδει τη βλάβη σε γεωλογικό φαινόμενο και όχι στο ότι είναι ηλικίας σχεδόν ενενήντα χρόνων και ποτέ δεν έγινε συντήρηση. 
Εκείνο που γνωρίζει καλά να κάνει η δημοτική αρχή είναι απευθείας αναθέσεις. Πάγια τακτική εξυπηρέτησης "δικών" της ανθρώπων. Φωτογραφικές προκηρύξεις για προσλήψεις προσφιλών προσώπων, κάποιοι εκ των οποίων θα είναι και στα ψηφοδέλτια της παράταξης του Δημάρχου στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου.
Η Καλαμάτα αξίζει καλύτερα. Να είναι μια πόλη βιώσιμη, να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Δεν μας αξίζει η μιζέρια και η έλλειψη ελπίδας. Αντίθετα, πρέπει να έχουμε όραμα, σχέδιο και όρεξη για πραγματική δουλειά για να αποκτήσει η Καλαμάτα την θέση που της αξίζει. 

Μαργαρίτα Γρ. Πουλοπούλου 
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Καλαμάτα Μετά", με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη