Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 21:05

Το ενδιαφέρον του δήμου για τις προσβάσεις του περιφερειακού

Γράφτηκε από τον

Το ενδιαφέρον του δήμου για τις προσβάσεις του περιφερειακού

Επιτέλους, ο Δήμος Καλαμάτας αρχίζει να ασχολείται με τα θέματα των προσβάσεων γύρω από τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο και τις διαμαρτυρίες κατοίκων από διάφορες περιοχές της πόλης και γύρω από αυτή.

Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Υποδομών να λύσει όλα τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και για τις οποίες οι πολίτες, δικαιολογημένα στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτούν λύσεις. 

Τη στροφή και το ενδιαφέρον του δήμου ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, διαβεβαιώνοντας, μάλιστα, ότι «δε θα αφήσουμε μεσοπρόθεσμα κανέναν παραπονεμένο. Ο δήμος είναι εδώ, αν δεν μπορεί το υπουργείο». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο δήμαρχος, για τον περιφερειακό διατέθηκαν 230 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 40 εκ. ήταν για απαλλοτριώσεις. Και ο ίδιος αναγνώρισε πως το υπουργείο και ο "Μορέας" έκαναν σημαντικά επιπλέον έργα, που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη, όπως η πρόσβαση και ο κόμβος στην Αθηνών και η ολοκλήρωση του κόμβου Λεΐκων.

Οταν τονίζεις συνεχώς πως πρόκειται για το σημαντικότερο έργο της Καλαμάτας, από την απελευθέρωσή της, οφείλεις και συ, ο δήμος, να βάλεις το χεράκι σου. Να συμβάλεις στην επίλυση των εκκρεμοτήτων και να δώσεις στους δημότες σου καλύτερη εξυπηρέτηση, αξιοπρεπείς και ανθρώπινες προσβάσεις.

Γι’ αυτά πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο, από όλες τις πτέρυγες, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, ιδεολογικές προκαταλήψεις και επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις.

Αν συμφωνούμε και πιστεύουμε ότι ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος είναι σημαντικό έργο, που το είχε ανάγκη η Καλαμάτα για την ουσιαστική εξυπηρέτηση των ανθρώπων της και για την αναπτυξιακή της προοπτική.

Το ενδιαφέρον του δήμου και η ανάληψη της ευθύνης από την πλευρά του, για τις προσβάσεις του περιφερειακού, είναι στο σωστό δρόμο.

Υ.Γ.: Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας πιέζει για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο έως την Τσακώνα. Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μεσσηνία νοιάζεται κανένας;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 18:09