Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 15:35

Δήμοι και διαχείριση αιγιαλών

Γράφτηκε από τον

Δήμοι και διαχείριση αιγιαλών

Την τήρηση των όρων που προβλέπονται από την υπουργική απόφαση με την οποία παραχωρήθηκε στους ΟΤΑ η απλή χρήση αιγιαλών και παραλιών, ζητεί με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Επί της ουσίας δηλαδή επισημαίνεται ότι πρέπει να τηρούνται οι ανάλογες διατάξεις περί ηχοπροστασίας και να μεριμνούν, ώστε η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του χώρου, προκειμένου να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον από την άσκηση της δραστηριότητας αυτής και να διευκολύνονται οι λουόμενοι. Και επίσης γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα του καθημερινού καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και γενικά την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων.

Για να φθάσει η ΚΕΔΕ να προειδοποιήσει κατά αυτόν τον τρόπο τα μέλη της για πράγματα αυτονόητα, φανταστείτε σε τι σημείο έχει φθάσει η κατάσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και της Μεσσηνίας. Φυσικά για τους πολίτες αυτό δεν είναι κάτι ξένο, καθώς μπορούν να το διαπιστώσουν απλώς παρατηρώντας γύρω τους κάθε θερινή περίοδο.

Σε άλλο σημείο της επιστολής τονίζεται ότι “η τήρηση των όρων που προβλέπονται στην ισχύουσα ΚΥΑ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, για να συνεχισθεί μέσα από μια νέα διαβούλευση και νομοθετική ρύθμιση το καθεστώς αυτό της λειτουργίας των παραλιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις λόγω πολλαπλών διαπιστωθεισών παραβιάσεων, θα καταστεί αδύνατη η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το μετά το έτος 2017 χρονικό διάστημα”.

Δηλαδή με λίγα λόγια τους λένε, κάντε τη δουλειά σας γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να διατηρήσουμε την αρμοδιότητα διαχείρισης των αιγιαλών. Κι αν δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά, τότε γιατί κόπτονται; Αφελής φυσικά απορία... Μα για να (μην) εισπράττουν τα προβλεπόμενα ενοίκια και να βρίσκουν ένα ακόμα πεδίο μικροπολιτικής δραστηριότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 18:18