Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 20:38

Να στεγαστούν τώρα σε δημόσια κτήρια οι υπηρεσίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να στεγαστούν τώρα σε δημόσια κτήρια οι υπηρεσίες

Μέχρι το Πάσχα το αργότερο θα έχει μεταστεγαστεί στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Κάτι κινείται επιτέλους, ώστε να υπάρξει ένας εξορθολογισμός και μείωση των δαπανών που πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο, για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Με την αποχώρηση του Δήμου Καλαμάτας απελευθερώθηκαν σημαντικοί χώροι στο Διοικητήριο, που πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χάθηκε το ιδανικό που ήταν το παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας -περιουσία του Δημοσίου- να αξιοποιηθεί για τη στέγαση σημαντικών υπηρεσιών του κράτους, όπως η ΔΟΥ και η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, για τις οποίες σήμερα πληρώνονται μεγάλα ποσά για ενοίκια. Ομως, είναι εγκληματικό οι παθογένειες και οι διαρθρωτικές αδυναμίες του κράτους να μην επιτρέπουν ακόμα τον εξορθολογισμό των δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων, παρότι η πατρίδα μας περνάει τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το νέο Δημαρχείο, δεν μπορεί πλέον να χάνεται άλλος χρόνος. Η Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών θα στεγαστεί στον 1ο όροφο και στο ισόγειο του Διοικητηρίου (εκεί που ήταν το ΚΕΠ), όμως, παραμένουν αρκετά άδεια γραφεία στον 3ο όροφο, εκεί που ήταν η Πολεοδομία. Και σε λίγους μήνες θα αδειάσουν και τα γραφεία της Πρόνοιας στο Διοικητήριο.

Το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας - πρώην Κτηματική Υπηρεσία, που κάνει προσπάθειες, θα πρέπει να βρει συμπαράσταση στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό και χωρίς άλλη καθυστέρηση να επιλεγούν οι υπηρεσίες που θα πάνε στο Διοικητήριο.

Ακόμα, πρέπει να αξιοποιηθούν και οι άδειοι χώροι στο Ινστιτούτο Ελαίας που είναι αρκετοί και μπορούν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως είναι η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Καλαμάτας.

Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν δρομολογηθεί οι λύσεις για τον εξορθολογισμό των δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Είναι πρόκληση για τον κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά και δίνει καθημερινή μάχη για να τα βγάλει πέρα.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ασχοληθεί, να τερματίσει τη σπατάλη και να δώσει λύσεις, που δεν έχουν κόστος. Αντίθετα, οικονομικό και πολύ μεγαλύτερο, κοινωνικό, θα είναι το όφελος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 17:53

NEWSLETTER