Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 21:32

Ολοι έχουν ευθύνες για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον

Ολοι έχουν ευθύνες για τα σκουπίδια

Μεγάλος είναι ο θόρυβος και ακόμα μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, μετά την ερώτηση των 10 βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τα νέα δεδομένα, η πραγματικότητα του 2017 δείχνει πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα του 2013. Η Ν.Δ. που ως κυβέρνηση επαινούσε τη διαδικασία της ΣΔΙΤ, την οποία εφάρμοσε η Περιφέρεια, σήμερα αμφισβητεί το αποτέλεσμα. Εκτιμά ότι «η εν λόγω ΣΔΙΤ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τους όρους της, που σε σύγκριση με αντίστοιχες ΣΔΙΤ άλλων Περιφερειών είναι σαφώς δυσμενέστεροι για τους πολίτες της Πελοποννήσου». Και ρωτά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας την, αν έχει πλέον υιοθετήσει και στηρίζει την εν λόγω ΣΔΙΤ των 120 ευρώ τον τόνο (τελική τιμή για τους πολίτες που περιλαμβάνει το κόστος μεταφοράς και το ΦΠΑ). Αλήθεια τώρα προέκυψε αυτή η τιμή και όχι το 2013, που 3 υπουργοί της Ν.Δ. την επιδοκίμαζαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο;

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την όλη διαδικασία για αδιαφάνεια, για διαγωνισμό που υπηρετούσε τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών της χώρας και όχι τους πολίτες, έρχεται σήμερα να υιοθετήσει τη ΣΔΙΤ και ετοιμάζεται να την υπογράψει.

Οι δήμοι που αδιαφορούσαν και δείλιαζαν για το πολιτικό κόστος και παραχώρησαν την αρμοδιότητα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια, σήμερα είναι στα κάγκελα. Και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας που ασκούσε κριτική στο διαγωνισμό της ΣΔΙΤ, σχεδόν μόνος από την αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας, είναι σήμερα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ΣΔΙΤ του Τατούλη. Το πολιτικό και αυτοδιοικητικό σύστημα της χώρας είναι σε παράκρουση. Το ζήτημα είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το υψηλό κόστος της διαχείρισης της ΣΔΙΤ. Σωστά χθες τα είπε ο Δ. Οικονομάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ο ένας θα τα ρίχνει στον άλλον. Η Ν.Δ. στο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. Ο περιφερειάρχης στους δημάρχους και οι δήμαρχοι στον περιφερειάρχη. Κανείς δεν βλέπει ή κάνει πως δεν βλέπει τις δικές του ευθύνες. Οι άλλοι φταίνε, εκτός από μας.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά θα την πληρώσουν οι πολίτες, που θα κληθούν να καταβάλουν τον φουσκωμένο λογαριασμό. Και αυτοί, όμως, έχουν τις ευθύνες τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 17:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ιούδες και Πόντιοι Πιλάτοι Εν όψει καλοκαιριού... »