Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 22:09

Ιούδες και Πόντιοι Πιλάτοι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιούδες και Πόντιοι Πιλάτοι

 

Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα μετά την επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με την οποία επέρριψαν σοβαρές ευθύνες για παραλείψεις στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα όσα ακολούθησαν την ερώτηση από την πλευρά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, αλλά και κατά μόνας από “γαλάζια” στελέχη του συνδυασμού του, είναι λίγο πολύ γνωστά πλέον. Αυτό, που όμως δεν είναι γνωστό είναι το πού τελικά πρόκειται να οδηγήσει αυτή η κόντρα ανάμεσα στον περιφερειάρχη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ολες αυτές τις ημέρες διατυπώνονται διάφορες ερμηνείες για τους στόχους και τις προθέσεις όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, την οποία μετά τις πρώτες αντιδράσεις όλες οι πλευρές επιχειρούν να υποβαθμίσουν και να την περάσουν πιο ομαλά μετρώντας ως συνήθως το πολιτικό κόστος.

Η πολιτική όμως μεταξύ άλλων θέλει θάρρος, είτε να στηρίξεις μέχρι τέλους τις επιλογές σου αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες, είτε να παραδεχθείς δημοσίως τα λάθη σου χωρίς περιστροφές. Συμπεριφορές, που για να λέμε και την αλήθεια, δεν συναντάμε συχνά στην ελληνική πολιτική σκηνή. Πρόκειται όμως για μία πολιτική υπόθεση, που δεν μπορεί να περάσει “αναίμακτα”, από τη στιγμή μάλιστα που εμπλέκονται πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. 

Ανεξάρτητα από το αν είναι πλήρως βάσιμα ή όχι τα όσα καταγγέλλουν οι βουλευτές της Ν.Δ. για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο, αλλά και αν τυπικά (δεν) έχουν υπογράψει οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τατούλη την ανακοίνωση περί “σοβαρής θεσμικής εκτροπής”, είναι σαφές ότι όποιος δεν έχει παραιτηθεί ήδη ή έστω αποστασιοποιηθεί, την προσυπογράφει και συνεπώς “αδειάζει” το κόμμα. Αυτό φυσικά δεν απασχολεί όλους τους συμβούλους, αλλά κυρίως τους “γαλάζιους” σε όλους τους νομούς, που από τη μία δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το “μαντρί” της Τρίπολης κι από την άλλη προσβλέπουν και σε χρίσματα για νέες πολιτικές... περιπέτειες. 

 

Εχοντας ουσιαστικά “αδειάσει” μία ομάδα βουλευτών αποτελούμενη και από κορυφαία πολιτικά στελέχη, προφανώς στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να είναι έτοιμοι για τις εξελίξεις, μπροστά στις οποίες άλλοι θα γίνουν Ιούδες και άλλοι θα εξακολουθήσουν να το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι. Εκτός όμως από τη δική τους στάση, κρίνεται και η Νέα Δημοκρατία, υπό την ομπρέλα της οποίας εκδόθηκε μία επερώτηση για ένα άκρως σοβαρό θέμα, που δικά της στελέχη την λοιδόρησαν περισσότερο και από τους πολιτικούς της αντιπάλους.


NEWSLETTER