Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 21:09

Οι μεγάλοι να πάνε στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Να ενταθεί η εκστρατεία ενημέρωσης “της ανακύκλωσης στα σχολεία. Να γίνει επίσκεψη εδώ, να δουν τα παιδιά πού θα καταλήξουν τα σκουπίδια”.

Αυτό ζήτησε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, κατά την επίσκεψή του στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, στο χώρο προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου.

Οχι, να μην ανέβουν τα παιδιά των σχολείων της Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα. Οι γονείς τους πρέπει να ανέβουν εκεί και αν αντέξουν να μείνουν ένα τέταρτο, να τους... δώσουμε και βραβείο.

Το “βραβείο” θα είναι η επίσκεψη και η γνωριμία με το χώρο. Γιατί είναι οι γονείς που έχουν τη μεγάλη ευθύνη να μάθουν στα παιδιά τους την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή. Είναι οι μεγάλοι που διακρίνονται για την έλλειψη συνείδησης και παιδείας για την προστασία του περιβάλλοντος του τόπου όπου ζουν. Είναι αυτοί που δίνουν το... καλό παράδειγμα στα παιδιά τους, αγνοώντας την ανακύκλωση, πετώντας καθετί, ακόμα και χρήσιμα γυαλιά, πλαστικά και χαρτιά, στο καλάθι και στον κάδο με τα σκουπίδια.

Η εικόνα στη Μαραθόλακκα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Πλαστικά μπουκαλάκια νερού, γυάλινα μπουκάλια και ρούχα μέσα στα σκουπίδια, που φθάνουν στην περιοχή του Ταϋγέτου για διαχείριση. Διαλογή στην πηγή, ζήτησε ο Μαν. Μάκαρης. Στην Καλαμάτα δεν έχουμε μπλε κάδους για ανακύκλωση και κόκκινους, σε πολλές περιοχές, για τα ρούχα; Η δημοτική αρχή φταίει για τον αδιάφορο, τον κακομαθημένο και ασυνείδητο δημότη, που μπορεί να φωνάζει κιόλας για τη βρομιά στη γειτονιά του.

Αν γίνονταν τα αυτονόητα από τον καθένα μας, η Καλαμάτα θα ήταν πιο καθαρή πόλη και η διαχείριση στη Μαραθόλακκα δεν θα ήταν τόσο προβληματική. Θα πήγαιναν λιγότερα σκουπίδια στο βουνό και η διαχείρισή τους θα ήταν πιο ανθρώπινη.

Γι’ αυτό οι γονείς είναι που πρέπει να πάνε στη Μαραθόλακκα, για να φάνε τη βρόμα και να περπατήσουν στις λάσπες, δίπλα στους σωρούς με τα σκουπίδια. Μήπως και αλλάξουν μυαλά και καταλάβουν τις συνέπειες της αδιαφορίας και της ψευτομαγκιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 18:12