Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 19:03

Τα χρονοδιαγράμματα πήγαν περίπατο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τα χρονοδιαγράμματα πήγαν περίπατο

 

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, για τους δρόμους Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα, είναι θετικό γεγονός.

Δεν είναι όμως για να πανηγυρίζει κανείς. Δεν σηματοδοτεί την άμεση υλοποίηση των έργων, ούτε καν την ολοκλήρωση των μελετών. Αποτελεί μια βάση διεκδίκησης και παρακολούθησης της πορείας των δύο έργων για την τήρηση της εξαγγελίας.

Γιατί ήδη, με βάση εξαγγελίες υπουργών, αρμοδίων και με μεσσηνιακή καταγωγή, υπάρχουν χρονοδιαγράμματα που πήγαν περίπατο.

Πέρσι στις 14 Ιουλίου, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης είχε εκτιμήσει ότι το Καλαμάτα - Ριζόμυλος που μελετάται από το “Μορέα” θα είναι ώριμο το Σεπτέμβριο. Και τότε σχολιάζαμε πως είναι πράγμα αδύνατο, καθώς στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται να ωριμάσει μελετητικά το καλοκαίρι του 2018. Δυστυχώς και η δική μας εκτίμηση ήταν αισιόδοξη, φαίνεται να πέφτει έξω. Γιατί τώρα είμαστε στο Μάρτιο και ακόμα δεν έχει εγκριθεί η περιβαλλοντική προμελέτη. Μέχρι να κινηθεί η διαδικασία γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, θα είναι θαύμα αν το έργο ωριμάσει μελετητικά μέσα στο 2018.

Ο υπουργός είχε πει ότι το ίδιο ισχύει και για το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, με στόχο να είναι ώριμος το φθινόπωρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εξαγγελία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: “Ταυτόχρονα, πετύχαμε η παραχώρηση του «Μορέα» να αναλάβει την υποχρέωση να συντάξει αδαπάνως για το Δημόσιο, δύο μελέτες για σημαντικούς οδικούς άξονες, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και για τον οδικό άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα. Βρίσκονται στην ολοκλήρωση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και η άμεση υλοποίησή τους είναι δέσμευση του υπουργείου”.

Ας εγκριθούν πρώτα οι περιβαλλοντικοί όροι.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 16:49
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι δεν έκαναν καλά με τα πάρκινγκ; Καταφυγή »

NEWSLETTER