Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 19:56

Τι δεν έκαναν καλά με τα πάρκινγκ;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στατιστικά στοιχεία για τη χρήση των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας τους από ιδιωτική εταιρεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δήμος Καλαμάτας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Συγκεκριμένα, στο κεντρικό πάρκινγκ στάθμευσαν 34.348 οχήματα, στο βόρειο 9.849 και συνολικά 44.197 οχήματα”.

Αναμφισβήτητα η αύξηση της κίνησης στα πάρκινγκ, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων και την παράλληλη μεγιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πολιτών -όπως τουλάχιστον αυτή προκύπτει συμπερασματικά από την εν λόγω ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας- είναι κάτι θετικό. Προκύπτουν όμως ερωτήματα για τους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια κατά τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης από τον ίδιο τον δήμο. Και αυτά γεννώνται φυσικά μέσα από την ίδια ανακοίνωση που αναφέρει: “Η εξυπηρέτηση των χρηστών των πάρκινγκ διενεργείται με απλό και ταχύ τρόπο, ενώ δεν γίνονται παράπονα από τους συναλλασσομένους για το επίπεδο εξυπηρέτησής τους”.

Αποτελεί ουσιαστικά έμμεση παραδοχή των λανθασμένων πρακτικών, που ακολουθήθηκαν κατά το παρελθόν και που ουσιαστικά έφεραν δυσλειτουργίες και παράπονα, τα οποία κατά καιρούς διατυπώθηκαν και μέσα από τον τοπικό Τύπο. 

Τα στοιχεία φυσικά θα είναι πιο χαρακτηριστικά και περισσότερο αξιολογήσιμα τους επόμενους μήνες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι κακό -έστω και κατόπιν εορτής- να υπάρχει παραδοχή λανθασμένων χειρισμών. Αυτό που όμως είναι πιο σημαντικό είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες διαπιστώσεις για το τι δεν είχε γίνει καλά ή τι κάνουν καλύτερα οι σημερινοί διαχειριστές και κατάφεραν να έχουν αυξημένη απόδοση.

Αλλωστε κάθε δήμος επί της ουσίας είναι μία μεγάλη επιχείρηση και συχνά η διοίκησή του αναπόφευκτα πρέπει να γίνεται και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ακόμα και σε υπηρεσίες του που εξακολουθούν να λειτουργούν με αυτεπιστασία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 17:24