Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 20:09

Κουνάς το δάχτυλο παρά τα άφαντα έργα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Ψάχνοντας το αρχείο της “Ε”, 7 χρόνια πριν, έπεσα σε ρεπορτάζ μου της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2011, αποκαλυπτικό της υστέρησης, της μιζέριας και της αδυναμίας υλοποίησης σημαντικών έργων στον τόπο μας.

Για τα οποία κανείς υπεύθυνος δεν ντρέπεται ή δεν κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική, ενώ κάποιοι έχουν το θράσος να επαίρονται και να κουνάνε το δάχτυλο.

Εγραφα τότε: «Για την αναβάθμιση των λιμανιών του Μαράθου και της Κυπαρισσίας και τη βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα συζήτησε χθες, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης με το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, αντιδημάρχους και άλλους δημοτικούς παράγοντες».

Επτά χρόνια μετά, αφού πέρασε ένα ΕΣΠΑ κι έχουμε μπει στο επόμενο, κανένα απ’ αυτά τα έργα δεν έχει γίνει.

Πρόσφατα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το δρόμο Γαργαλιάνοι - Βάλτα, κι ούτε καν σύμφωνα με τη μελέτη και τον προϋπολογισμό που προβλεπόταν, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα, σαν μια απλή συντήρηση - βελτίωση του δρόμου. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο για το συγκεκριμένο έργο.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη μεγάλη της εμπειρία και την αποδεδειγμένη δυνατότητά της να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα είναι έτοιμη να υλοποιήσει μια μεγάλη δέσμευση του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη στους πολίτες της Τριφυλίας, το δρόμο Γαργαλιάνοι - Βάλτα”, είπε πομπωδώς η κ. Νικολάκου, κατά την εισήγηση της ένταξης του έργου εκτός ημερησίας διάταξης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εξαπολύοντας επίθεση στο Ν. Πατσαρίνο, ανέφερε ότι “δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πατσαρίνου, ένα σπουδαίο έργο για τη δυτική Μεσσηνία καθυστερεί, εφόσον είναι αρνητικός στην ένταξη του έργου στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας” - και υποστήριξε πως “οι πολίτες της Μεσσηνίας γνωρίζουν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του τόπου τους και ποιος αρκείται σε αντιπολίτευση μικροπολιτικού χαρακτήρα”.

Οταν κοροϊδεύεις τον κόσμο κι έχεις κάνει επιστήμη τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, η Τριφυλία θα περιμένει για άλλα 7 και βάλε χρόνια, για να δει τα έργα που δικαιούται.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 16:05