Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 13:07

Περισσεύει η βία στους δρόμους

Γράφτηκε από την

Νικολέττα Κολυβάρη



Περισσεύει η βία στους δρόμους, σε σημείο που φοβάσαι να κάνεις έστω και νεύμα σε άλλο οδηγό, μήπως θυμώσει και κατέβει να σε δείρει! Κάθε φίλος ή γνωστός έχει και μια ιστορία να διηγηθεί, που είτε τη βίωσε ως μάρτυρας είτε την υπέστη ο ίδιος. Αλλωστε δεν είναι μυστικό ότι καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους γίνονται διάφοροι τραμπουκισμοί, που τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν. Και μπορεί πάντα οι Ελληνες οδηγοί να ήταν... θερμοκέφαλοι, όμως αυτό το κακό τελευταία δεν περιγράφεται.
Δεν πάει καιρός που μια φίλη τρομοκρατήθηκε από άντρα οδηγό ο οποίος έκλεισε την κυκλοφορία και κατέβηκε από το αυτοκίνητό του απειλώντας τη. Τι είχε συμβεί; Αυτός ο θερμοκέφαλος πετάχτηκε από ένα στενό, και η γυναίκα μαζί με το φρένο πάτησε και κόρνα. Πολύ παρεξηγήθηκε ο "κύριος", ο οποίος και φταίχτης ήταν και τσαμπουκά έκανε. Εξαντλώντας το νταηλίκι του -και αφού σιγουρεύτηκε ότι έχει... θεατές- απειλούσε και χλεύαζε την άλλη οδηγό, να κατεβάσει το παράθυρο αν τολμά. Εννοείται ότι κανένας από το φιλοθεάμον κοινό δεν τόλμησε να αναμειχθεί... Φοβάμαι ότι δεν θα το έκανε κανείς, ακόμα κι αν την πλάκωνε στο ξύλο ή της έσπαζε το αυτοκίνητο.
Ομως το ζήτημα είναι αλλού. Είναι στην αυξανόμενη βία στην καθημερινότητά μας. Τυφλή βία, που δεν ξέρουμε ούτε πώς να την αντιμετωπίσουμε ούτε πώς να προστατευτούμε από αυτή. Γιατί υπάρχουν χειρότερα περιστατικά από το παραπάνω. Μέχρι και μαχαίρι έβγαλε κάποιος στα φανάρια, γιατί ενοχλήθηκε από την αντίδραση άλλου οδηγού! Κι όχι στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγαλούπολη, εδώ στην Καλαμάτα. Στη μικρή μας πόλη... για την οποία περηφανευόμαστε ότι μας προσφέρει ποιότητα ζωής που υποτίθεται πως δεν συγκρίνεται με αυτή καμίας μεγαλούπολης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλορίζικη! Εχει μέλλον η Ενωση με άλλα μυαλά »