Παρασκευή, 11 Μαϊος 2012 14:48

Το αεροδρόμιο ανοίγει δρόμο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φθηνότερο για τις εταιρείες γίνεται το αεροδρόμιο Καλαμάτας, μετά από απόφαση του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη. Εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση, που δημιουργεί ελπίδες και ανοίγει το δρόμο το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να γίνει πιο ελκυστικό σε τακτικές πτήσεις και σε τσάρτερ. Δημιουργεί την προοπτική να έρθει περισσότερος κόσμος στη Μεσσηνία και στη νότια Πελοπόννησο. Γιατί με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου η Τρίπολη και η Σπάρτη θα έρθουν πιο κοντά στην Καλαμάτα και η Πελοπόννησος θα γίνει μια γειτονιά.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι μεγάλη υπόθεση, είναι κεφάλαιο για όλη την Περιφέρεια -χωρίς να θέλω να επαναφέρω στείρες τοπικιστικές αντιθέσεις-, καθώς εξυπηρετεί και τους γειτονικούς νομούς, όλη την Πελοπόννησο. Σ’ αυτό συμβάλλει ο αυτοκινητόδρομος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Η προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου, όμως, υπενθυμίζει τις ελλείψεις, τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν αισιοδοξία και προπαντός την αναπτυξιακή απογείωση του τόπου. Μιλάμε για το  εσωτερικό δίκτυο της Μεσσηνίας που βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση, είναι επικίνδυνο και προβληματικό. Οφείλουμε όλοι να πιέσουμε να τρέξουν μελέτες και αδειοδοτήσεις και να προλάβουμε τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Θα είναι απαράδεκτο να μη βελτιωθούν ουσιαστικά τα αμέσως επόμενα χρόνια ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος, ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη και ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος της Μάνης. Είναι σημαντικός ο δρόμος προς την Αρχαία Μεσσήνη, αλλά δεν είναι το μόνο έργο - σημαία για το νομό. Και είναι ανεπίτρεπτο να μην πάρει ο τόπος το μέγιστο δυνατό όφελος το συντομότερο. Είναι απαράδεκτο τόσα χρόνια να μην έχει γίνει ένα σημαντικό οδικό έργο βελτίωσης. Αν συνεχιστεί η καθυστέρηση, θα χαθεί και η θετική εξέλιξη με το αεροδρόμιο. Ηρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις.


NEWSLETTER