Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 18:14

Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα φέρει την κανονικότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα φέρει την κανονικότητα

 

Ηταν ξεκάθαρος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει.

Ενωσε τη φωνή του με τους αγρότες που χρόνια τώρα διαμαρτύρονται πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι ξεπερασμένος και αναχρονιστικός και ζητούν να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί. Είναι απογοητευτικό και τραγικό ταυτόχρονα, να συμβαίνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, πράγμα συχνό τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και ο ΕΛΓΑ να απέχει, να μην μπορεί να παρέμβει και να προστατεύσει τους παραγωγούς,τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που τον στηρίζουν με τις εισφορές τους. Τότε, γιατί υπάρχει; Αν δεν μπορεί να προστατεύσει και να στηρίξει τους παραγωγούς, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Σ’ ένα κανονικό κράτος ο ΕΛΓΑ θα είχε προσαρμοστεί στα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και θα προέβλεπε αποζημιώσεις για κάθε καταστροφή, που οδηγεί τους ανθρώπους της γης σε ζημιά, σε αδιέξοδο και χρεοκοπία. Είναι οδυνηρό για 3η συνεχόμενη χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας να μένουν χωρίς εισόδημα και να ακούν δικαιολογίες από υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα που κυβερνούν ή βρίσκονται χρόνια στο σύστημα εξουσίας της χώρας, πως ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές όταν ο καρπός της ελιάς βρίσκεται στο στάδιο της ανθοφορίας και του δεσίματος. Και ο δικός τους ρόλος ποιος είναι; Δεν νιώθουν ενοχές, δεν ντρέπονται να απαντούν με αστείες δικαιολογίες και να μην παίρνουν πρωτοβουλία, επιτέλους, να αλλάξουν τον ξεπερασμένο και προβληματικό κανονισμό του ΕΛΓΑ; Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν ως αποστολή τους να προασπίσουν τα συμφέροντα των παραγωγών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής; Απλά προεδρεύουν και προΐστανται, αδυνατώντας να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους; Σήμερα, αν όχι χθες, οι κυβερνώντες με την πίεση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων οφείλουν να νομοθετήσουν και να αλλάξουν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ο αγροτικός κόσμος δεν ζητάει χάρες κι εξυπηρετήσεις με πολιτική σκοπιμότητα. Ζητάει το δίκαιο, να πάρει αυτά που δικαιούται. Με νέο σύγχρονο κανονισμό του ΕΛΓΑ οι αγρότες δεν θα παρακαλάνε, δεν θα είναι όμηροι των εκάστοτε κυβερνώντων, δεν θα χρωστούν σε κανέναν που θα τους πουλάει υποχρέωση. Ο νέος κανονισμός θα φέρει την κανονικότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 17:27

NEWSLETTER