Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 20:44

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Είναι σεβαστή η άποψη του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτου Χρυσομάλλη υπέρ της παραλιακής χάραξης στο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και κατά της βελτίωσης - αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βελτίωσης - αναβάθμισης, όμως, έχει σταλεί από την κυβέρνηση, από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για να γνωμοδοτήσει και στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης για να εκφράσουν τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός βουλευτής υποστηρίζει πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Υποδομών δεν έχουν αποφασίσει ακόμα με ποια χάραξη θα υλοποιηθεί το πιο σημαντικό οδικό έργο της Μεσσηνίας. Κάνει λόγο για άλλες πιο σοβαρές ασχολίες του υπουργού, για την πανδημία και για την Ολυμπία Οδό.
Αν είναι αλήθεια αυτό, γιατί τα υπουργεία προωθούν τη συγκεκριμένη μελέτη για τη βελτίωση – αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου; Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενεργούν μόνοι τους, χωρίς την επίβλεψη και καθοδήγηση των υπουργών;
Συγγνώμη, η Ν.Δ. κυβερνάει τη χώρα εδώ και 11 μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε πολιτικά τη συγκεκριμένη λύση δεν είναι πια κυβέρνηση και δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να ασκούν πολιτική και να επιλέγουν την οποιαδήποτε λύση.
Μιλάμε για το πιο σημαντικό έργο υποδομής της Μεσσηνίας, που θα έχει καθοριστική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη ελκυστικών περιοχών του νομού. Να παραδεχτούμε ότι είναι πιο σημαντικά έργα για τη χώρα ο ΒΟΑΚ και ο δρόμος Πάτρα - Πύργος. Ομως, πότε η κυβέρνηση θα ασχοληθεί και θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας; Πότε θα υλοποιήσει το σχέδιό της για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, αν δεν έχει αποφασίσει, όπως υποστηρίζει ο κ. Χρυσομάλλης;
Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και όχι τεχνικό, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής. Σωστά δεν νομιμοποιούνται οι υπηρεσιακοί παράγοντες να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να τις πάρει και να τις ανακοινώσει στον κόσμο της Μεσσηνίας. Εχει αργήσει. Για να σταματήσει και η αντιδικία μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών και των τοπικών παραγόντων. Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει, αν αυτές οι καθυστερήσεις και οι αντιδικίες είχαν εκδηλωθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου δεν μπορεί να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά καθοριστικό βήμα για την προώθηση και την υλοποίηση του πιο σημαντικού έργου της Μεσσηνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 18:06