Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 08:11

Πολλά μοιάζουν περιττά

Γράφτηκε από την

Πολλά μοιάζουν περιττά

Καιρός ν’ αλλάξουν οι προτεραιότητες, αφού άλλαξαν τα δεδομένα στην οικονομία του τόπου. Αυτό όμως το αντιλαμβάνονται μόνο οι πολίτες και όχι οι αιρετοί - οι οποίοι προφανώς ελπίζουν ακόμα σε μια επανεκλογή ή... υστεροφημία χάριν των... έργων βιτρίνας, όπως στο παρελθόν.

Αλλωστε, ποτέ δεν είχε τον πρώτο ρόλο η ουσία, κι αυτό το έχει αποδείξει κατά καιρούς και το αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη.

Μόνο που τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχουν αλλάξει εκείνα που θα λογαριάσει η πλειοψηφία όσων ανήκουν στην κατηγορία του μέσου πολίτη, πριν μπουν στο παραβάν. Και μέσα στο λογαριασμό θα μπει και το... φαγοπότι.

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία των πολιτών έχει πάψει να ζητάει επίμονα... ανάπλαση της πλατείας της γειτονιάς, βελτίωση του δρόμου, υπεραστικά δρομολόγια ή καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών στο απομακρυσμένο χωριό...

Αν και ποτέ αυτά τα αιτήματα ούτε ήταν ούτε ακούγονταν υπερβολικά, οι τοπικοί άρχοντες συχνά τα άκουγαν βερεσέ, αφού οι αναπλάσεις στην... κάτω ραχούλα δεν έφερναν σταυρούς. Σήμερα οι ίδιοι πολίτες που κάποτε ζητούσαν καθαριότητα, δρόμους, νερό... έχουν πάψει να ζητούν και τα αυτονόητα, κυρίως γιατί ξέρουν πως δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, αλλά και γιατί σκέφτονται... οικονομικά. Οπως είπε ένας παππούς: "Πού να βρεθούν τα λεφτά; Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Είναι δύσκολοι καιροί και πρέπει όλοι να αντέξουμε με ό,τι έχουμε".

Ομως παππού, εσύ έμαθες με λίγα γιατί ποτέ δεν είχες πολλά. Οπως και ο οικογενειάρχης που ψάχνει το μεροκάματο για να πάει ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά του περπατώντας πάνω στην... ολοκαίνουργια πλατεία, περνώντας από υπό κατασκευή ή ανολοκλήρωτα δημοτικά κτήρια... ρίχνοντας μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που γράφουν για μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα και φόρους...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 00:17