Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 08:43

Το πρόβλημα δεν είναι στον αριθμό

Γράφτηκε από την

Το πρόβλημα δεν είναι στον αριθμό

Υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν φιλότιμο και προσπαθούν. Χρειάζεται όμως κάποιος να τους δώσει την ευκαιρία να συμβάλουν προσφέροντας έργο στον τομέα που θα είναι αποδοτικοί.
Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει να ακούμε για βολέματα βολεμένων σε δημόσιες υπηρεσίες. Μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχουν και όλοι εκείνοι που μπήκαν με τα προσόντα τους, το πάλεψαν, πέρασαν πολλές δυσκολίες, επιμορφώθηκαν σε νέα αντικείμενα και παραμένουν, ίσως σε λάθος θέση, με λάθος αρμοδιότητες, ή χωρίς κίνητρα για να αποδώσουν όσο μπορούν.
Διαπιστώνουμε πως το πλήθος των συνταξιοδοτήσεων και η έλλειψη κινήτρων άδειασαν πολλά γραφεία και ο πολίτης σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Και το πρόβλημα δεν είναι... αριθμητικό, λόγω της αποχώρησης των υπαλλήλων. Απλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη του κενού με... συνοπτικές διαδικασίες.
Ισως όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που έχουν τη διάθεση να δουλέψουν πραγματικά, να μπορέσουν να αποτελέσουν τη μαγιά για ένα Δημόσιο καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, με λιγότερη γραφειοκρατία.
Λογικές του τύπου... "μου έκοψαν τόσα λεφτά, θα κόψω κι εγώ τη δουλειά" μόνο στην έξοδο από την οικονομική κρίση δεν μπορούν να μας οδηγήσουν αυτή την κρίσιμη εποχή. Και με δεδομένο πως δεν υπάρχουν πλέον οικονομικά κίνητρα, ας αποτελέσει κίνητρο η συμμετοχή των εργαζομένων στη θετική μετεξέλιξη του Δημοσίου, με στόχο την παραγωγή, την απόδοση και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Και όταν λέμε πολίτες, εννοούμε όσους ζουν κι εργάζονται σ' αυτή τη χώρα και όλους εκείνους τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις του εξωτερικού που συναλλάσσονται μαζί μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 23:20