Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 21:30

Περισσότερα Seatrac για τα άτομα με αναπηρία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Του Γιάννη Σινάπη

Κάθε χρόνο και καλύτερα, όλο και περισσότερα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στη ζωή: απολαμβάνουν τη θάλασσα στην Καλαμάτα, όπως όλοι οι άλλοι συνάνθρωποί τους. Εχουν τη δυνατότητα αυτόνομα να κάνουν το μπάνιο τους με τα μηχανήματα Seatrac που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία, στην Ανάσταση και κοντά στο “Φιλοξένια”.

Πέρσι, οι συνολικές χρήσεις ξεπέρασαν για ακόμα μία χρονιά την προηγούμενη περίοδο. Εγιναν συνολικά 2.146 χρήσεις έναντι 1.913 το 2019, και φέτος το καλοκαίρι πήγαμε ακόμα ψηλότερα, φτάσαμε τις 2.456. 

Η Καλαμάτα έχει γίνει φιλική πόλη-προορισμός για τα άτομα με αναπηρία. Τους προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και της το ανταποδίδουν.

Η εικόνα της ελκυστικότητας και της αποδοχής γεμίζει με ευθύνες την πόλη και το δήμο. Είναι επιτακτική ανάγκη ο νέος διαγωνισμός στη θέση αυτού που ακυρώθηκε, για την τοποθέτηση 3 νέων Seatrac (Δυτική Παραλία, Αλμυρό, Μικρή Μαντίνεια) και την αναβάθμιση εκείνου κοντά στο “Φιλοξένια” να προχωρήσει γρήγορα και να έχει αποτέλεσμα, ανάδοχο. Θα είναι κρίμα και ντροπή ο ανταγωνισμός των εταιρειών να οδηγήσει σε νέα ακύρωση και καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου. Δεν πρέπει να χαθεί άλλο καλοκαίρι.

Το ίδιο αφορά και τον Δήμο Πύλου - Νέστορος που έχει προγραμματίσει 4 Seatrac στην παραλία Ζάγκα στην Κορώνη, στην κεντρική παραλία της Φοινικούντας, στη Μεθώνη και στη Γιάλοβα.

Οι δήμοι οφείλουν να ξεκαθαρίσουν στις εταιρείες ότι, πέρα από τα συμφέροντα και το κέρδος, επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο με το συγκεκριμένο αντικείμενο που έχουν αναλάβει, και πως πρέπει να το δείξουν στην πράξη. Τα δικαιώματα και η ζωή των ΑμεΑ είναι πάνω απ’ όλα.

Για επιβεβαίωση θα θυμίσω στο ρεπορτάζ της “Ε” τη δήλωση του Παν. Παρασκευόπουλου, προέδρου του Συλλόγου ΑμεΑ Nομού Αρκαδίας, στα εγκαίνια του Seatrac κοντά στο “Φιλοξένια” στις 16 Ιουνίου 2017: “Είχαμε ένα λόγο να προτιμάμε την Καλαμάτα, λόγω του πρώτου Seatrac. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους. Και άλλοι δήμοι να πάρουν ως παράδειγμα την Καλαμάτα. Και οι επιχειρηματίες πρέπει να γνωρίζουν πως τα έξοδα θα είναι ανταποδοτικά”.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 20:20