Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 22:57

Ενιαίο brand name «Μάνη» είτε με έναν είτε με δύο δήμους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο προσκήνιο επανέρχεται η παλιά συζήτηση περί δημιουργίας ενιαίου Δήμου Μάνης, μετά την προ εβδομάδων επιστολή συλλόγων και φορέων της περιοχής, αλλά ακόμα περισσότερο από την απάντηση του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου, ο οποίος τάσσεται για μία ακόμα φορά ξεκάθαρα υπέρ ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

“Είναι γνωστή η θέση μου για την αναγκαιότητα της συγχώνευσης των δύο δήμων της Μάνης σε έναν. Μια κίνηση που υπαγορεύεται από λόγους όχι μόνο γεωγραφικούς, διοικητικούς και ιστορικούς, αλλά και προς διαφύλαξη της ίδιας της υπόστασης της Μάνης” σημειώνει ο κ. Ανδρεάκος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: “Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η συνένωση αυτή της Μάνης πρώτον θα συντελέσει αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας (νερό, καθαριότητα, φωτισμός κ.λπ.), δεύτερον θα συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και τρίτον θα διασφαλίσει για πάντα την οντότητα της Μάνης”.
Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει εθελούσια ενοποίηση της Μάνης, η μεν Δυτική Μάνη θα απορροφηθεί από την Καλαμάτα και η δε Ανατολική από τον Δήμο Ευρώτα, και “τότε ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να χαθεί για πάντα η μανιάτικη ταυτότητα με την αφομοίωση των δήμων μας από γειτονικές περιοχές”.
Στην πλευρά της Δυτικής Μάνης φαίνεται ότι δεν υπάρχει προς το παρόν μεγάλη διάθεση για μία τέτοια συζήτηση, καθώς προ μηνών ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας είχε χαρακτηρίσει το ενδεχόμενο συνένωσης ως “ατόπημα”, ενώ είχε σημειώσει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο μέσω δημοψηφίσματος.
Η κουβέντα, που παραμένει ανοιχτή εδώ και καιρό, δύσκολα θα ολοκληρωθεί άμεσα. Μέσα από όλο αυτό όμως φαίνεται ότι, παρά τις κατά καιρούς εκατέρωθεν διατυπώσεις περί ενιαίου και αδιαίρετου χαρακτήρα της Μάνης, το χάσμα παραμένει.
Οπου κι αν οδηγήσουν αυτές οι συζητήσεις και οι δημόσιες δηλώσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο δημοτικές αρχές, ακόμα και ως δύο διαφορετικές αυτοδιοικητικές οντότητες, επιβάλλεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να οργανώσουν ένα κοινό πλάνο για το πλασάρισμα της Μάνης ως ενιαίου τουριστικού προϊόντος, καθώς πρόκειται για ένα δυνατό brand name με τεράστιες προοπτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 22:57