Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 21:10

Ενωτικό μήνυμα της Μεσσηνίας για το πολιτικό Αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Η επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που συζητήθηκε στη Βουλή για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ για τη δημιουργία Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, στην 120 ΠΕΑ, ανέδειξε το κυρίαρχο για τη Μεσσηνία ζήτημα αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού του διεθνούς πολιτικού Αεροδρομίου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Επιβεβαίωσε ότι για όλο τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, για όλους τους φορείς και τους πολίτες, η αναβάθμιση του πολιτικού Αεροδρομίου είναι πρώτης προτεραιότητας, για την ανάπτυξη του τόπου μας. Ανέδειξε ότι η αναβάθμισή του αποτελεί παμμεσσηνιακό στόχο και συσπειρώνει όλο το νομό, πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες καταδεικνύοντας πως το έργο αυτό έχει καθυστερήσει και δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Εστειλε το μήνυμα ότι η Μεσσηνία δεν θα ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις και παλινωδίες.

Ο τόπος μας θα θυμάται τις απαντήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση. “Οχι μόνο δεν θα επηρεαστεί προς το χειρότερο, αλλά με την αναβάθμιση του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης θα αναβαθμιστεί και το πολιτικό Αεροδρόμιο”, σημείωσε ο υπουργός. Κι έκανε λόγο για νέους πύργους ελέγχου και για νέα μηχανήματα. Είπε ότι τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη θα είναι πιο αθόρυβα και ανέφερε πως θα γίνει συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία, για να μην επηρεάζεται η λειτουργία και ανάπτυξη του πολιτικού Αεροδρομίου. Ο υπουργός, μάλιστα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει θέμα επαναλειτουργίας του πεδίου βολής Σχίζας και δεν σχετίζεται το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης με το ανενεργό πεδίο βολής. Παρατήρησε, επίσης, ότι για το θέμα του πολιτικού Αεροδρομίου έχει ενημερώσει βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ. στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, τον δήμαρχο Καλαμάτας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, που τον ενόχλησαν δείχνοντας ενδιαφέρον.

Το ενωτικό μήνυμα της Μεσσηνίας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο και πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Μακάρι το ίδιο ενωτικό μήνυμα να σταλεί και για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 22:19