Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 20:04

Θα δώσει τέλος σε δύο περιβαλλοντικά εγκλήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γιάννης Σινάπης

Ξεκίνησε ένα από τα πιο σημαντικά έργα του τόπου μας, η προσωρινή ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας. Δήμοι της Αρκαδίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας άρχισαν να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στη σύγχρονη μονάδα διαχείρισης. Σιγά σιγά θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν οι χωματερές και οι εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια που βρομίζουν περιοχές της Πελοποννήσου.

Μεσσηνία και Λακωνία θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι μονάδες σε Καλλιρρόη και Σκάλα. Ομως, ΦοΣΔΑ και δήμοι σε όλη την Περιφέρεια θα πρέπει να προχωρήσουν τις διαδικασίες των σταθμών μεταφόρτωσης, όπου θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια και από κει θα μεταφέρονται στις μονάδες διαχείρισης. Και είναι σημαντικό να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό για να δοθεί ένα τέλος στις χωματερές και σε άλλα σημεία που γίνεται προβληματική διαχείριση, όπως στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας.

Στον σταθμό μεταφόρτωσης για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης θα επικεντρωθώ σε αυτόν που προβλέπεται να γίνει δίπλα στη ΜΟΛΑΚ, σε χώρο του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Και θα είναι πρωτοποριακός, από τους πιο σύγχρονους, καθώς πρόκειται να είναι κλειστός.

Με τη λειτουργία του θα κλείσει η Μαραθόλακκα, θα δοθεί τέλος στο έγκλημα χρόνων που συντελείται στον Ταΰγετο. Και θα λειτουργήσει εκεί όσο το δυνατόν λιγότερο ο προσωρινός κινητός σταθμός μεταφόρτωσης, τον οποίο αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Με το διαδημοτικό σταθμό μεταφόρτωσης δίπλα στη ΜΟΛΑΚ θα δοθεί τέλος στο πιο μεγάλο έγκλημα της περιοχής, αυτό των “Λιμενικών” της Μεσσήνης, δίπλα στην παραλία, στη θάλασσα και σε κοντινή απόσταση από τον Πάμισο. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο η χωματερή στα “Λιμενικά” θα είχε κλείσει, θα είχε αποκατασταθεί εδώ και χρόνια και θα είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για την αξιοποίησή τους.

Γι’ αυτό ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης θα πρέπει να γίνει σήμερα, αύριο το πρωί. Γιατί θα δώσει τέλος σε δύο περιβαλλοντικά εγκλήματα του τόπου μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 19:44