Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 23:41

Δεν ενόχλησαν τον πιο αρμόδιο πολιτικό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δεν ενόχλησαν τον πιο αρμόδιο πολιτικό

Ο πρωθυπουργός της χώρας πήγε χθες στη Μεσσήνη, όπου στο Δημαρχείο έκανε εξαγγελίες για έργα, στο ουσιαστικό μέρος της επίσκεψης.

Στην κεντρική πλατεία χαιρέτησε κόσμο φιλικά προσκείμενο στη Ν.Δ., συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν, στο επικοινωνιακό κομμάτι της επίσκεψης.

Τίποτα άλλο, κανείς δεν τον ενόχλησε. Ούτε οι πατατοπαραγωγοί της πόλης, η πλειονότητα των οποίων είχε φέτος μια ακόμα κακή οικονομικά χρονιά, ούτε τα στελέχη του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου που όλο το προηγούμενο διάστημα διαμαρτύρονταν και βρίσκονταν σε δράσεις κινητοποίησης. Οχι να κάνουν επανάσταση ή καμιά “τρομοκρατική” ενέργεια, αλλά να τον ενημερώσουν για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν και να του ζητήσουν λύσεις εφικτές.

Θα θυμίσω ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”: Στις 20 Φεβρουαρίου: “Συμβολική αγωνιστική υποδοχή των πρώτων τουριστών της Μεσσηνίας έκαναν οι αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης. Παρέταξαν τα τρακτέρ έξω από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, γύρω από τον κυκλικό κόμβο, ενώ με πανό στα αγγλικά ενημέρωσαν τους ξένους επισκέπτες ότι παράγουν λάδι και πατάτα, αλλά δεν έχουν να φάνε”.

Στις 21 Απριλίου: “Την αισχροκέρδεια στη φετινή παραγωγή της ανοιξιάτικης πατάτας καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης και ζητεί να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και για παράνομες τυχόν ελληνοποιήσεις της πατάτας. Καταγγέλλει, επίσης, την κυβέρνηση για τα ψίχουλα ενίσχυσης στους σταφιδοπαραγωγούς. Χθες το πρωί στελέχη του Α.Σ. ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους στον κόμβο της Μεσσήνης”.

Στις 19 Μαΐου: “Καταστροφική για τους παραγωγούς εξελίσσεται και η φετινή χρονιά για την πρώιμη πατάτα της Μεσσηνίας. Στους πατατοπαραγωγούς της Μεσσήνης επικρατεί κλίμα αγανάκτησης και αντίδρασης. Τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις πέρα από τα όρια. Και ζητούν από τους πολιτικούς και κάθε αρμόδιο να ενδιαφερθούν γι’ αυτούς και την ντόπια παραγωγή”.

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο πιο αρμόδιος πολιτικός βρέθηκε στον τόπο τους και δεν τον ενόχλησαν για να ενδιαφερθεί, όπως ζητούσαν. Για να γνωρίζει ότι στη Μεσσήνη οι πατατοπαραγωγοί με το σπουδαίο ποιοτικά προϊόν δοκιμάζονται σκληρά.


NEWSLETTER