Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 20:13

Τι έγινε με το ψήφισμα για την Υγεία στη Μάνη;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι έγινε με το ψήφισμα για την Υγεία στη Μάνη;

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Στις 21 Ιουλίου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης τονίστηκε η τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου που δεν μπορεί να προσφέρει τς υπηρεσίες που χρειάζονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μάνης, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία και η ζωή τους.

Σε μια συνεδρίαση με αντιπαραθέσεις κι ένταση, το Δ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο, μεταξύ άλλων, ζητούσε: “ Να επιστρέψουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις οι δύο ιατροί γενικής ιατρικής που έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού δεν υφίστανται οι λόγοι Covid 19 πια που «δικαιολογούσαν» τη μετακίνησή τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να μην υπάρξει καμία άλλη μετακίνηση ιατρού του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου. Να καλυφθούν άμεσα τουλάχιστον άλλες δύο θέσεις οδηγών (έστω προσωρινά με επικουρικούς). Να προκηρυχθούν όλες οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας - έστω και σταδιακά”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας ενημέρωσε για τις ενέργειες που είχε κάνει νωρίτερα η δημοτική αρχή, για τις επιστολές που είχε στείλει ο ίδιος στον υπουργό Υγείας (τέως και νυν) και στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, χωρίς, όμως, να λάβει την παραμικρή απάντηση.

Το ψήφισμα στάλθηκε στο υπουργείο Υγείας, στον υπουργό και στην 6η ΥΠΕ. Υπάρχει κάποιο πρόσωπο ή κάποιο όργανο στο Δήμο Δυτικής Μάνης που να παρακολουθεί την τύχη του; Να επικοινωνήσει με το υπουργείο ή την ΥΠΕ και να δει αν αρμόδιοι παράγοντες - αν όχι ο υπουργός - ασχολήθηκαν με το ψήφισμα, αν δείχνουν διάθεση να ικανοποιήσουν τα αιτήματα ή τα πιο άμεσα κι επείγοντα απ’ αυτά;

Χωρίς επικοινωνία κι ενόχληση, πίεση και πραγματικό ενδιαφέρον από το δήμο, το ψήφισμα θα είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, μια κίνηση για “τα μάτια του κόσμου” και θα αρχειοθετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αν η συζήτηση και το ψήφισμα είχαν πραγματική διάθεση να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά ζητήματα του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, άμεσα θα πρέπει να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση στο δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 21:10

NEWSLETTER