Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 22:28

Σεζόν εκλογών με ανοιχτά μέτωπα για τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αφήνοντας πίσω μας, ημερολογιακά τουλάχιστον, το καλοκαίρι και ξεκινώντας τη νέα σεζόν οι εκλογικές… μηχανές έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται.

Από σήμερα και μέσα σε έναν χρόνο η χώρα θα ζήσει τουλάχιστον δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές και αυτοδιοικητικές. Κι αν οι αυτοδιοικητικές είναι ορισμένες για τις 8 Οκτωβρίου 2023, ερωτηματικό παραμένει ο χρόνος των εθνικών εκλογών. Παρά τις βαριές σκιές της υπόθεσης των ποαρακολουθήσεων, η κυβέρνηση φαίνεται ότι σπρώχνει όσο μπορεί την εκλογική αναμέτρηση με ορίζοντα την άνοιξη του επόμενου έτους. Μέχρι τότε ο βαρύς ενεργειακά και γενικότερα οικονομικά χειμώνας και τα… απόνερα των επισυνδέσεων αναμένεται να διαμορφώσουν ένα προεκλογικό σκηνικό, που όποιος πει ότι μπορεί να το διαβάσει μάλλον ψέματα θα πει.
Στο πεδίο της Μεσσηνίας αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον γύρω από τις εκλογές είναι, εάν θα επαληθευτούν τα σενάρια που θέλουν το νομό να χάνει μία έδρα (από 5 να γίνουν 4) ως αποτέλεσμα των στοιχείων της απογραφής. Τα σενάρια αυτά, συμπεριλαμβανομένης της Μεσσηνίας, επανέλαβε σε προ ημερών ρεπορτάζ της και η “Καθημερινή”. Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι εικόνα για τις έδρες θα έχουμε τον Δεκέμβριο, όταν και αναμένεται να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα. Αν οι έδρες μειωθούν, θα μειωθεί και ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών ανά κόμμα και σίγουρα η τράπουλα θα ανακατευτεί πολύ και εσωκομματικά.
Μέχρι τις εκλογές όμως η Μεσσηνία περιμένει εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα. Στον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, στην παραχώρηση και αναβάθμιση του αεροδρομίου, στον στον δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και στα αγροτικά ζητήματα, με κομβικής σημασίας και άκρως επίκαιρο αυτό με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.
Και φυσικά οι πολίτικοι συσχετισμοί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο είναι άμεσα συνδεδεμένοι στην διαμόρφωση του “χάρτη” ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.