Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 20:30

Περιφέρεια τσιφλίκι και οι ευθύνες της Κεντροαριστεράς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περιφέρεια τσιφλίκι και οι ευθύνες της Κεντροαριστεράς

Του Γιάννη Σινάπη

Σχολίαζα πριν από μέρες ότι οι Σαμαρικοί έχουν στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχουν αποσύρει τη στήριξή τους στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με δικαίωσαν. Οι Σαμαρικοί πνέουν μένεα κατά του περιφερειάρχη, κάποιοι τον έχουν ήδη κόψει από υποψήφιο περιφερειάρχη και “παίζουν” ονόματα διαδόχων του υποψηφίων της Ν.Δ., ενώ άλλοι τον καλούν να πει αν θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτός απαντά πως δεν υποτάσσεται, δεν υποστέλλει τη σημαία της ελευθερίας του κι επισημαίνει ότι “είμαι περιφερειάρχης και με τις ψήφους της Αριστεράς, με τις ψήφους ενός κόμματος δεν βγαίνεις περιφερειάρχης” και πως δεν ανήκει σε κομματικό στρατό, που ό,τι του λένε, κάνει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Π. Νίκας πήρε χρίσμα και βγήκε περιφερειάρχης με τη σημαία της Ν.Δ. Αλήθεια είναι, όμως, ότι ξεπέρασε τα ποσοστά της Ν.Δ., καθώς ψηφίστηκε και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι “πάτωσαν” Δέδες και Μπουντρούκας.

Σε όλη αυτή την ιστορία ενοχλεί η αντίληψη ότι η Πελοπόννησος είναι τσιφλίκι, φέουδο της Ν.Δ., παραγόντων και παραγοντίσκων της που εκμεταλλευόμενοι την εκλογική υπεροχή του κόμματος στην Περιφέρεια επιχειρούν να ρυθμίσουν τα πολιτικά πράγματα κατά πώς τους βολεύει προσωπικά και μικροπολιτικά.

Το άλλο είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη να επιλέξουν για την Περιφέρεια πρόσωπα άφθαρτα, νέα και αναγνωρίσιμα που θα φέρουν τουλάχιστον τα κομματικά εκλογικά ποσοστά. Αποκλείοντας κάθε σκέψη και σενάριο για... Τατούληδες κι επιλογές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου της Πελοποννήσου, που θέλει πολιτική αλλαγή και άλλο πολιτικό ήθος και ύφος.


NEWSLETTER