Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 19:34

Συνεργασία και υπευθυνότητα για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνεργασία και υπευθυνότητα για τη διαχείριση των σκουπιδιών

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης 

Αγνοια δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος για την πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, να ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων από τις μονάδες της ΤΕΡΝΑ στις αρχές του 2023, για τους δήμους της Μεσσηνίας, με τερματισμό της λειτουργίας χωματερών και της Μαραθόλακκας του Ταϋγέτου.

Ο δήμαρχος, που δεν πήγε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης με τους δημάρχους του νομού, ενημέρωσε πως έχει απευθείας επικοινωνία με την εταιρεία και είπε ότι το εργοστάσιο θα μπορεί να δεχθεί σκουπίδια στην Καλλιρρόη το νωρίτερο τον Απρίλιο με Μάιο. Δηλαδή, ο περιφερειάρχης είπε ψέματα στους άλλους δημάρχους της Μεσσηνίας ότι η ΤΕΡΝΑ μπορεί να εξυπηρετεί τους δήμους του νομού από τις αρχές του 2023;

Οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αυτό δεν είναι καλό για το δήμο και τα συμφέροντα των δημοτών του. Δεν μπορεί ο περιφερειάρχης να μιλάει με χρονοδιάγραμμα για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και ο δήμαρχος να δηλώνει άγνοια και να αμφισβητεί την αξιοπιστία του περιφερειάρχη. Κάτι δεν πάει καλά.

Δήμαρχος Καλαμάτας και περιφερειάρχης Πελοποννήσου οφείλουν να αποκαταστήσουν την επικοινωνία τους για το καλό του δήμου και των δημοτών. Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί επικοινωνία, συνεργασία και υπευθυνότητα.

Η Μαραθόλακκα είναι στα όριά της με τα χιλιάδες δέματα του υπολείμματος που κατακλύζουν τον χώρο και το πιο πιθανό είναι να μείνουν και να θαφτούν στο βουνό. Η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, ο Ταΰγετος δεν μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια.

Οι χωματερές στα Λιμενικά της Μεσσήνης και στο Αλιμάκι της Κυπαρισσσίας έπρεπε να είχαν κλείσει χθες. Δήμαρχοι και περιφερειάρχης οφείλουν να πιέσουν και να συνεργαστούν, ώστε η διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 20:28

NEWSLETTER