Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 19:24

Οταν οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες βαράνε το τούμπανο...

Γράφτηκε από τον

Οταν οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες βαράνε το τούμπανο...

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, στη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Τέντα:

“Η Καλαμάτα είναι έτοιμη να υποδεχθεί ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Το επόμενο διήμερο η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ θα χτυπά στην πόλη μας. Το καλοκαίρι προετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε μέρος της προετοιμασίας της εθνικής ανδρών. Το Κλειστό Γυμναστήριο της Τέντας είναι sold out. Έχουν διατεθεί όλες οι προσκλήσεις. Και αυτό δείχνει ότι μια μεγάλη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας, ένα αίτημα ότι η πόλη μας χρειάζεται ένα σύγχρονο μεγάλο αθλητικό κέντρο, είναι σωστή”.

Στις 21 Ιουνίου 2022, ενόψει αγώνων και σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων στην πόλη, ο δήμαρχος είχε δηλώσει: “Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται σε έναν δυναμικό προορισμό αθλητικού τουρισμού. Η πόλη και η περιοχή μας, διοργανώνοντας και φιλοξενώντας μεγάλους αγώνες αλλά και προσελκύοντας σπουδαίους αθλητές για την προετοιμασία τους, εξελίσσεται σε τόπο συνάντησης πρωταθλητών και σημείο αθλητικής αναφοράς. Ως δήμος θα συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τη διεκδίκηση της κατασκευής νέων, με κύριο όραμα την ανέγερση ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Δυτική Γειτονιά, όπως προβλέπεται στο σχέδιο πόλης και το οποίο έθεσα και στον πρωθυπουργό”.

Οι δηλώσεις του δημάρχου επιβεβαιώνουν ότι η μεγάλη διεκδίκηση του δήμου παραμένει στάσιμη. Η υπόθεση του σύγχρονου αθλητικού κέντρου δεν προχώρησε, παρότι τέθηκε στον πρωθυπουργό. Και μιλάμε για μια σημαντική υπόθεση της πόλης που τίθεται εδώ και χρόνια στην κεντρική εξουσία, αλλά συναντάει αδιαφορία και άρνηση, παρότι η Καλαμάτα έχει διακρίσεις στον αθλητισμό, ενώ όλοι γνωρίζουν πως διαθέτει γερασμένες αθλητικές υποδομές.

Όταν ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού λειτουργεί ρουσφετολογικά κοιτάζοντας να εξυπηρετήσει μόνο την εκλογική του περιφέρεια και οι πολιτικοί παράγοντες της Μεσσηνίας του βαράνε το τούμπανο, όχι μόνο σύγχρονο αθλητικό κέντρο δεν θα δει η Καλαμάτα, αλλά ούτε γήπεδο με προβολείς δεν θα έχει για βραδινούς αγώνες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 20:14