Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 21:46

Η κοροϊδία να πάρει τέλος για το Κ.Υ. στη ΝΑ Πυλία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

 

Το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει τη δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη ΝΑ Πυλία, όμως δεν έχει σχεδιασμό για τη δημιουργία κέντρου υγείας στην περιοχή, παρότι αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό υγειονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί.

Τις απαντήσεις αυτές έδωσε ο υπουργός Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Χαρίτση.

Το θετικό νέο για τον σταθμό ΕΚΑΒ επισκιάστηκε από την ανυπαρξία σχεδιασμού από το υπουργείο για το κέντρο υγείας, που λείπει από την περιοχή και το ζητούν κάτοικοι και φορείς.

Για τον σταθμό του ΕΚΑΒ ο υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και καλά έκανε, αφού δεν μπορούσε να δώσει. Διευκρίνισε ότι ψάχνουν να βρουν το σημείο που πρέπει να εγκατασταθεί, στον Αγιο Ανδρέα και στη Λογγά ή στην Κορώνη.

Φυσιολογική η αναζήτηση, αλλά σε προεκλογική περίοδο δείχνει να επιχειρείται εκμετάλλευση,  με τη Λογγά και την Κορώνη να τρέφουν και οι δύο ελπίδες, με ανάλογο εκλογικό αντίκρισμα. Το ζήτημα είναι ότι έχει αποφασιστεί ο σταθμός και το ΕΚΑΒ θα προσφέρει σημαντικές στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας, σε μια περιοχή που ακόμα τις στερείται.

Δεν θα είναι σαν την υπόσχεση που είχε δώσει ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανήμερα της 23ης Μαρτίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας, για τη δημιουργία Κ.Υ. στον Αγιο Ανδρέα. Και όταν του διαμαρτυρήθηκε αμέσως μετά ο τότε δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής, είπε στους παριστάμενους δημοσιογράφους να γράψουν και για Κ.Υ. στην Κορώνη.

Εκείνη η... αντιμετώπιση ήταν η... επιβεβαίωση στην πράξη, με αποτέλεσμα 15 και βάλε χρόνια μετά η ΝΑ Πυλία να μην έχει ακόμα Κ.Υ., παρότι ΦΕΚ του 2007 καθόριζε τη δημιουργία του στον Αγιο Ανδρέα.

Γι’ αυτό η αναγνώριση από τον υπουργό ότι “δεν υπάρχει αμφισβήτηση, πρέπει να υπάρξει δομή για να καλύψει τις ανάγκες” καθιστά άμεσο κι επιτακτικό τον σαφή σχεδιασμό για Κ.Υ. στη ΝΑ Πυλία. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, η κοροϊδία πρέπει να πάρει τέλος.