Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 17:11

Να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για την Υγεία στη Μάνη

Γράφτηκε από τον

Να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για την Υγεία στη Μάνη

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου στη Μάνη είναι διαχρονικά. Σχετίζονται με την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αντί να αντιμετωπίζονται, επιδεινώνονται. Η Πολιτεία δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την προστασία της υγείας των κατοίκων και των πολλών επισκεπτών και τουριστών της περιοχής.

Την προηγούμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Χιουρέας συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του έθεσε, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, “τα πολύ σημαντικά ζητήματα και αιτήματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής, με σημαντικότερο όλων την ενίσχυση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου. Η συνάντηση έκλεισε εγκάρδια και ο κ. υπουργός δεσμεύτηκε για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης και τη συνεργασία του υπουργείου με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας”.

Δύο χρόνια πριν, στις 21 Ιουλίου 2022, τα προβλήματα του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου είχαν απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης σε ευρεία συνεδρίασή του.

Στο ρεπορτάζ της “Ε” με τίτλο “Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου: Κραυγές αγωνίας από τη Μάνη”, σημειωνόταν: “Η τραγική κατάσταση του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου που δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μάνης, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία και η ζωή τους, τονίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης. Σε μια συνεδρίαση με αντιπαραθέσεις κι ένταση, το Δ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητεί, μεταξύ άλλων, “να προκηρυχθούν όλες οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας -έστω και σταδιακά”. Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι οι υπουργοί Υγείας (τέως και νυν) και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έχουν αδιαφορήσει για την ικανοποίηση των βασικών ζητημάτων του Κέντρου Υγείας και γι’ αυτό το λόγο προτάθηκε να υπάρξουν επίσκεψη στον υπουργό και δυναμικές κινητοποιήσεις”.

Επειδή τα προβλήματα παραμένουν, ο υπουργός Υγείας οφείλει, επιτέλους, να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 18:32
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα φράγματα - ανέκδοτα και η κοροϊδία στους αγρότες