Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 19:40

Τι θα γίνει με το Πύργος - Τσακώνα;

Γράφτηκε από τον

Τι θα γίνει με το Πύργος - Τσακώνα;

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Τρία σενάρια (πάνω κάτω προβλέψιμα), για να ξεπεραστούν οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί στην περιοχή του Καϊάφα, περιμένουμε να γίνουν επισήμως γνωστά μετά την επικαιροποίηση των μελετών για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο από κύκλους του υπουργείου Υποδομών έχουν προαναγγελθεί (χωρίς να εξειδικευτούν) οι τρεις πιθανές λύσεις, οι οποίες παραμένει άγνωστο πότε θα δουν επισήμως το φως της δημοσιότητας.
Και φτάσαμε στα τέλη Ιουλίου, μετά από το πολύνεκρο τροχαίο στην Ελαία, για να ξαναμπεί από διάφορους στην ατζέντα το θέμα του δρόμου. Σκηνικό που θυμίζει τη συζήτηση που γινόταν πριν χρόνια (και ενίοτε δυστυχώς συνεχίζεται) κάθε φορά που γινόταν ένα δυστύχημα στο Πάτρα - Πύργος.
Θα είχε αποφευχθεί το τραγικό τροχαίο της Ελαίας εάν είχε κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος; Αυτό υπεύθυνα κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει, αλλά σίγουρα θα ήταν λιγότερες οι πιθανότητες και μεγαλύτερα τα περιθώρια αντίδρασης των εμπλεκόμενων οδηγών.
Όπως αναμενόταν -και σωστά- υπήρξαν από την πρώτη στιγμή ανακοινώσεις πολιτικών και κοινωνικών φορέων για όσα (δεν) έχουν γίνει για το Πύργος - Τσακώνα. Δεν έχει όμως κανένα νόημα να γίνεται κάτι τέτοιο κάθε φορά που έχουμε ένα τραγικό γεγονός και μετά από λίγο όταν κατακάθεται η σκόνη, να ξεχνιέται. Τα μεγάλα και ζωτικής σημασίας ζητήματα πρέπει να παραμένουν από τους εμπλεκόμενους “ζεστά” συνεχώς, ειδάλλως να μην πέφτουμε από τα σύννεφα κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία τις δυσάρεστες συνέπειες της απραξίας.

Υ.Γ.: Ο υπουργός Υποδομών θα είναι την Πέμπτη στην Πύλο για τη θεμελίωση του Ειρηνοδικείου. Μετά από όλα όσα έγιναν, οφείλει να αναφερθεί ειδικά στο υπολειπόμενο τμήμα της Ολυμπίας Οδού και να δώσει μία σαφή και ακριβή εικόνα για το πού βρίσκονται οι μελέτες και τι πρέπει να περιμένει από δω και πέρα η Μεσσηνία και η Ηλεία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για την Υγεία στη Μάνη